FLYGRESOR till Zagreb

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Zagreb. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Zagreb är Kroatiens huvudstad och har massvis med smultronställen. Här smälter man inte in med turister utan med invånarna. Tack vare detta får du en fantastisk inblick i kulturen som Kroatien har. Det finns mer än tillräckligt för att sysselsätta sig med under ett besök.

Zagreb är en stad med en mycket lång historia som är fylld med spännande och intressanta sevärdheter. Med tanke på att det har bott människor här i över tvåtusen år, så kan var och en förstå att det finns mycket att se och uppleva i Kroatiens huvudstad.

Gillar du att upptäcka nya restauranger när du är ute och reser så kommer du att älska Zagrev. Kroatiens huvudstad är nämligen rik på utsökta matställen! Gillar du att sätta tänderna i grillrätter och stora stekar med alla tänkbara tillbehör är Zagreb perfekt! Zvijezda-Kamanjo är att rekommendera, här serverar man grillat på ett sätt som man är typiskt för just länderna på Balkanhalvön.

Gornji Grad betyder ”övre staden” på kroatiska och är Zagrebs allra äldsta del av staden. Tack vare detta är det också stans historiska kärnpunkt. Vill du ta en del och lära dig av landets historia är denna plats perfekt. Det är bokstavligen som att kliva in rakt i en historiebok. Här kan man känna historiens vingslag mellan husväggarna. Det som framkallade Zagreb var två mindre bosättningar som i takt växte samman! Zagreb är som en smältdegel där gammalt och nytt blandas runt och serveras i en mycket smakfull kompott.

Vill du testa shoppingen så kan det vara bra att veta att utbudet av små butiker och stora affärscentra är bäst i Zagreb! Är det kläder i allmänhet och inhemsk kroatisk kläddesign som först och främst intresserar dig? Vill du upptäcka nytt mode i olika länder när du reser runt om i världen är Kroatiens perfekt. Ilica är ett av huvudstråken i Zagreb som lockar både invånare och turister. Här hittar du allt och mer därtill när det gäller kläder och mode, även kläddesign av lokalt kroatiskt snitt. Här hittar du bland annat de två affärerna image Haddad och Hercus Galerija. Efter shopping här finns det gott om fik för att vila fötterna och ladda batterierna.

Vill du däremot vandra runt i ett köpcenter istället för utomhus så finns möjligheten här. Norr om den fantastiskt vackra domkyrkan ligger Centar Kapitol. Detta är ett allra högsta grad modern och storslaget shoppingcenter som innehåller det mesta en shoppingturist kan tänkas vara intresserad av. Förutom massor av shopping i överflöd så finns det även här flera mysiga caféer som du kan koppla av mellan varven samtidigt som du äter och dricker något riktigt gott. Centar Kapitol innehåller även en biograf!

Zagreb är en livlig stad som har mycket att erbjuda. Hit slipper du trängas bland turister, utan istället följa med strömmen med invånarna. Äta, lukta, känna och upptäcka äkta Kroatien!