FLYGRESOR till Birmingham

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Birmingham. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Birmingham är Englands näst största stad och har cirka 1 miljoner invånare. Staden har ett rikt utbud för den som är intresserad av kultur, nöje och historia. Birmingham har en mycket gammal histora och har sedan 1100-talet varit ett viktigt handelscentrum. Staden var en av de viktigaste industristäderna under industrialismen och då byggdes många av de kanaler som idag korsar stadens gator.

Birminghams kanaler är 6 mil långa och detta är faktiskt mer än vad exempelvis Venedig kan uppvisa.

Utelivet i Birmingham är livligt och det finns en uppsjö av mysiga pubar, högklassiga restauranger och pulserande uteställen. Om du gillar indisk mat har du kommit helt rätt, staden har hundratals goda indiska restauranger och många av dessa tillhör de bästa i hela Europa. Orsaken till att Birmingham har så pass många indiska restauranger är att att staden har tagit emot en hög andel invandrare från Indien, Bangladesh och Pakistan under och efter kolonialtiden.

Stadens musik och nöjesliv är vida känt. Många storband har startat sin karriär i Birmingham, exempelvis Duran Duran, Judas Priest, Electric Light Orchestra(ELO) och Black Sabbath. Om du vill prova stadens nattliv rekommenderas att testa Birminghams partygata nummer 1, Broad Street. Här finns en omättligt utbud av pubar, barer, diskotek och nattklubbar. Ett besök på berömda The Trocadero är heller inte helt fel. Ända sedan 1912 har man kunnat släcka sin törst med en pint just här.

Är du sportintresserad skall du boka en plats på Birmingham FC:s hemmamatcher. På hemmaarenan St Andrews Stadium spelas många högklassiga matcher och en av Sveriges bästa spelare Sebastian Larsson spelade i klubben mellan 2006-2011. Om du istället är fascinerad av exotiska djur bör du besöka Twycross Zoo som är ett zoologisk park med över 1000 olika djur att betrakta. En annan sevärdhet som passar chokladälskaren är Cadbury World, där du kan få se hur choklad görs. Provsmakning ingår självklart!