FLYGRESOR till Antalya

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Antalya. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Antalya beläget i det sydvästra Turkiet är en av landets populäraste semesterorter. Staden kombinerar storstadslivets puls och turistortens tilltalande lugn. När du åker till Antalya kan du välja att fördjupa dig i stadens nöjes- och kulturliv eller bara njuta av det underbara klimatet på stadens olika stränder. Just valfriheten att en dag enbart ligga på de soldränkta stränderna och en annan dag shoppa loss i alla de stora shoppingcentren är en av Antalyas främsta fördelar.

Staden har mycket erbjuda, särskilt om du är intresserad av kulturhistoria. Ta dig till den urgamla minariteten Yivli Minare som byggdes under 1200-talet och njut av dess byggnadskonst. Den 38 meter höga minariteten är en symbol för staden och byggnaden rymmer även Antalyas Etnografiska museum. Gamla stan, Keleici är också värt ett besök. Dess mysiga omgivningen rymmer småbutiker, marknadsstånd och genuina restauranger.

Det finns ett antal olika stränder att välja mellan när du vill njuta av solen och kunna ta ett uppfriskande dopp. Klapperstensstranden Konyaalti är en välbesökt strand och nås enklast till fots eller med buss. Memerli är en något mindre strand som du hittar i närheten av hamnen. Tycker du att vattensport är roligt skall du prova stranden Beach Park som är perfekt lämpat för denna sysselsättning.

I närheten av Antalya ligger kända semesterorter som Alanya, Side och Kemer. Så skulle du mot förmodan tröttna på Antalya en dag är de andra orterna inte många mil borta. Ta närmaste buss och du är där på några timmar. Om du vill ta en längre utflykt rekommenderas ett besök i den antika ruinstaden Efesos, där en av världens största utgrävningar pågår. Dessutom finns här en amfiteater, Celsiusbiblioteket och Artemisttemplet, ett av antikens sju underverk.

Shoppingen i Antalya håller hög klass och du kan välja mellan stora shoppingcenter, marknadsstånd och traditionella basarer. Basarerna säljer hantverk, vattenpipor och billiga kopior av märkeskläder. Möjligheten till prutning finns alltid och är ofta ett måste om du vill få ner priset till en anständig nivå. Vill du handla mer exklusiva kläder skall du besöka Migros Shopping Center som har nästan 200 st olika butiker att välja mellan.