FLYGRESOR till Alicante

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Alicante. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Alicante är beläget på Spaniens östkust och har dryga 300 000 invånare. Staden ligger i ett av landets attraktivaste turistområden, mellan Torrevieja och Benidorm. Alicante är en livlig kuststad med en vacker och inbjudande strandpromenad. Staden bjuder på en spännande blandning av spansk arkitektur, kultur och historia.

Under Alicantes nästan 3000 år gamla historia har både greker, romare och morer haft makten över staden.

Staden har många fina stränder som är gjorda för en avkopplande dag i solen. Många håller stränderna som bland de bästa som Spanien kan erbjuda. Detta i kombination med Alicantes fantastiska klimat har gjort staden allt mer populär för turister. En strand du inte får missa är Playa del Carabassi som är en vacker, lugn strand där du kan njuta av de gyllene sanddynerna. I direkt närhet till stranden finns bekvämligheter som toalett, dusch och mindre serveringar.

Alicante är en stad som bjuder på en intressant matkultur. Det finns ett stort utbud av internationell mat och kuststaden kryllar av mysiga restauranger och uteställen att tillbringa kvällarna på. Är du ute efter inhemsk mat rekommenderas att prova tapas, spanska smårätter. Här kan du välja mellan allt från calamares till patatas bravas. Vill du avsluta kvällen med ett besök på någon av stadens alla glassbarer, skall du ta dig till Livanti Gelato di Sicilia som rankas som den bästa i hela Alicante enligt Tripadvisor..

Alicante har ett koppel av sevärdheter och museum. MACA, Alicante Museum of Contemporary Art skapades 1976 av Eusebio Sempere och här visas konst av Pablo Picasso, Salvador Dali och Juan Gris. Efter ett år av renoveringar för kunna hysa en större samling av 1900-tals konst, öppnade museet 2011 portarna igen. Om du är intresserad av vacker byggnadskonst bör du besöka San Nicolás katedralen som är en romersk-katolsk skapelse byggd över en gammal moské.

Utelivet i Alicante och omgivande semesterorter håller världsklass. Det finns ett stort utbud av barer, uteserveringar, diskotek och nattklubbar att tillbringa kvällen på. Många av ställena stänger långt in på småtimmarna och de flesta besökare börjar inte dyka upp förrän efter midnatt. Vill du göra som spanjorerna skall du avsluta natten med att äta frukost på någon av de morgonpigga serveringarna som ligger längs strandkanten.