FLYGRESOR till Venedig

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Venedig. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Staden är byggd på 118 öar som omges av 150 kanaler som kopplas ihop av omkring 400 broar! Här glider du fram på de glittrande kanalerna i en gondol. Först och främst besöker man inte Venedig för att festa utan för att upptäcka den fantastiska kulturen och njuta av den vackra miljön. Solglittrande kanaler, vackra palats och rofyllda gondolfärder är något många drömmer om.

Antingen färdas man med gondol genom de vackra kanalerna eller så promenerar man.

I Centrum tar man sig fram till fots på små medeltida gator och pittoreska gränder där man bland annat kan fynda traditionella karnevalsartiklar och masker. Staden är känd för sitt lugna tempo och avslappnande miljö men låt dig inte luras! Venedig har gatufester som bjuder upp till dans. Karnevalen är ett bevis på detta. Venedig har en lång tradition av karnevaler där deltagarna bär fantasifulla förklädnader och masker. Traditionen började i slutet av 1200-talet och ända fram till medeltiden. Människor reser från hela Italien för att få uppleva den färgstarka karnevalen. Gator och torg och framför allt Markusplatsen fylls av firande och utklädda människor. Staden arrangerar även film och konstfestivaler samt en speciell fest som firar befrielsen från pesten.

Den charmiga staden Venedig har inga bilar så det enda sättet att ta sig runt är till fots eller via det enorma kanalsystemet som har i princip samma system som tunnelbanor. Det finns vattentaxi och vattenbussar som snabbt och smidigt tar dig från ett ställe till ett annat. Men ett måste för alla, oavsett om man är själv eller i sällskap, är att färdas med en gondol som ros för hand. Staden har en unik arkitektur och mystiska passager. Det sägs att Venedig är en av världens mest förtjusande städer men även en labyrint. Kanalerna slingrar sig igenom gränder och gator som gör staden till ett ställe där du oundvikligt går vilse. Det är dock en del av charmen då man mer än gärna besöker varje yta av Venedig. Ta en gondoltur i månskenet och provsmaka på originalversionen av Bellini på Harrys Bar. Eller helt enkelt promenera omkring, för oavsett vart du än går omges du av historia, skönhet och romantik.