FLYGRESOR till Moskva

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Moskva. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Upptäck Rysslands spännande huvudstad och Europas största metropol. Här finns ett stort utbud av nöjen och spännande aktiviteter. Här finns det världsberömda historiska och kulturella sevärdheter som lockar människor från världens alla hörn, shopping i världsklass och inte minst sagt ett spektakulärt nattliv.

Under 1400-talet frigjorde sig furstendömet Moskva från det mongoliska riket och blev grunden för vad som skulle komma att bli dagens Ryssland.

Staden är en maktcentra för det politiska och ekonomiska och en pulserande storstad med över 10 miljoner invånare. Här är det lätt att smälta ihop med invånarna och få ta en del av kulturen utan massa turiststrån. Moskva har i drygt 850 år spelat en viktig roll i Ryssland och vilar på en rik blandning av stilar från dess olika historiska epoker. I Moskva möts medeltida ortodoxa kyrkor och enorma betongbyggnader från sovjettiden och ultramodern arkitektur från de senaste decennierna. Det finns flera museum men Livrustkammaren är full med unika sevärdheter såsom juveler, tsartroner, hovdräkter, militära paradutrustningar och krigstroféer. Ett besök här är gripande och ger en inblick tillbaka i tiden. Ett måste för den historieintresserade!

Många som besöker Moskva imponeras lika mycket av stadens exklusiva butiker, flotta restauranger och spektakulära nattklubbar som dess historiska sevärdheter. I samma takt med Rysslands stora ekonomiska utveckling har även Moskva under de senaste åren förvandlats till en modern och populär metropol. Det som är extra fascinerade med storstaden är stadens historiska byggnader samsas med moderna skyskrapor och fashionabla distrikt. Här finns i princip allt och lite till, oavsett tycke och smak. Invånarna är gästvänliga och spelar mer än gärna ett parti schack i någon mysig park.

Nattlivet i den färgsprakande staden Moskva är intensivt som lockar såväl ryssar som gäster i staden. Variationen är stor och ständigt stänger och öppnas klubbar. Klubbar som alla pratar om vid ett tillfälle kan stå folktomma några månader senare. Många klubbar har olika teman olika kvällar som ger en ännu mer valmöjlighet. Letar man dock efter en pulserande gata där nattlivet är vid liv är Tverskajagatan som börjar strax väster om Röda torget perfekt. Klubbarna i närheten här är kända för sin exklusivitet och rika publik. Rör man sig längre ut från centrum längs gatan finns det billigare varianter men lika spännande och full med pubar och diskotek.

Moskva är en stad som aldrig sover och bjuder upp till dans. Staden är i ständig rörelse men har en skön atmosfär. En resa hit får dig att aldrig vilja åka hem igen.