FLYGRESOR till Kuala lumpur

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Kuala lumpur. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Kuala Lumpur förkortas till Kl och är en metropol som i princip har allt och lite till. Här möts du av höga skyskrapor som sträcker sig mot himlen, myllrande stadsliv, lyxhotell intill enkla boenden, ett monorailsystem med vagnar utan förare som tar en tvärs över stan, stora parker och byar som gömmer sig bland träden.

Kuala Lumpur är ett paradis för den matälskade. Här kan du äta mat från alla hörn med varierande prisklasser.

Från sjustjärniga hotells lyxrestauranger till enkla och mysiga gatuserveringar. KL har även stora shoppingmöjligheter så ta med en stor reseväska! De främsta shoppingdistrikten ligger kring Jalan Bukit Bintang, Jalan Ampang och i Bangsar. På Petaling Street finns det stora mängder av varor inklusive kopior av kända märken och klockor, så se upp vad exakt du köper! Vill man däremot inte vandra på gator för att leta fynd så finns det stora shoppingcenter som heter Midi Valley Mall och Sunway Pyramid. I den sistnämnda finner du bland annat hundratals butiker och över hundra restauranger! Mitt i shoppingcentret ligger det även en populär ishockeyarena där malaysierna åker skridskor. Intill detta gigantiska shoppingcenter ligger även en stor och vacker temapark.

Kuala Lumpur har mer än en fantastiskt shoppingkultur och mat. Petronas Towers var en gång i tiden världens hösta byggnad, med sina 452 meter över marken är den idag den tredje högsta byggnaden i världen. Man kan besöka dessa torn och åka upp till bron som ligger på 42:våningen mellan tornen men man bör komma tidigt på morgonen eftersom detta är en populär attraktion. Uppe ifrån bron får man en vacker utsikt över staden som man sent kommer att glömma. För den våghalsiga och naturmänniska är Forest Reserve Institute Malaysia perfekt. I denna regnskog på 600 acres strax norr om KL kan man ge sig ut på en häftig promenad bland trädtopparna på 30 meters höjd! Här får en så kallad ”canopy”, ett system med långa hängbroar byggda högt uppe i träden där man får ett fågelperspektiv på den omkringliggande regnskogen. Även här bör man komma dit tidigt då bara 250 personer får gå över dessa broar dagligen. Naturlivet i KL är fantastisk, kan du upptäcka naturen på en ny nivå. Batu Caves ligger 15 km norr om KL. Dessa limestonegrottor utgör en av hinduismens främsta helgedomar. När Thaipusamfestivalen äger rum samlas många hundratals människor vid templen här och firar. Den största grottan Temple Cave har en höjd på 100 meter från golv till tak. Som om det inte vore nog ligger den 43 meter höga statyn av Murugan utanför Batu Cave.

Kuala Lumpur är en fantastisk stad där natur och storstadslivet vävs ihop. Trots urbanisering har staden lyckats bevara sin vackra natur och bevarat sin kultur.