FLYGRESOR till Amsterdam

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Amsterdam. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Amsterdam är med sina drygt 800 000 invånare Nederländernas största stad och definitivt en av Europas vackraste städer. Staden är fylld av kanaler och det bästa sättet att ta sig runt för att se så mycket som möjligt är att ta någon av de olika båtturerna som finns. Om du istället föredrar att hålla dig på land finns spårvagnar som transportmedel. Staden påminner en hel del om Göteborg med alla sina kanaler, vallgravar och spårvagnar.

Mångfalden är stor i staden och uppemot 50 procent av invånarna har utländsk bakgrund. Detta avspeglar sig i hela samhället, exempelvis fotbollslaget Ajax har fostrat storspelare som Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Patrik Kluivert och Edgar Davids. En viss Zlatan Ibrahimovic startade sin utlandskarriär i Ajax under 2001. Ajax hemmamatcher spelas på Amsterdam Arena som är av Europas modernaste arenor och även det framgångsrika holländska landslaget spelar sina matcher här.

Många som besöker staden åker hit för kulturen, mångfalden och arkitektur. Amsterdam innehåller mer än 6000 st historiska byggnader och är du ute efter intressanta museer har du kommit helt rätt. Med tanke på det finns så många olika museer värda att besöka kan det vara en bra idé att köpa Museumkart, som är ett kort som låter dig gå på 33 st olika museer under ett helt år. Museer som rekommenderas är Rijksmuseum, Stedelijk Museum och Anne Frank House. Det förstnämnda innehåller tavlor av bland annat Rembrandt och Vermeer.

Just Vermeer är ett namnet på en av Amsterdam bästa och mest kända restauranger. Vermeer har belönats med en stjärna i Michelinguiden och bakom kastrullerna sedan 2004 står Christopher Naylor. Om du är sugen på lite mindre exklusiv mat kan du prova det mest holländska man har; bitterballen som är friterade köttbullar med grovkornig eller kryddig senap. Eller så tar du och beställer klassikern vlaamse frite, pommes frites med majonäs.