FLYGRESOR till Pristina

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Pristina. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Pristina är huvudstad och största staden i Kosovo som ligger sydöst om Europa. Även om det är en liten stad jämfört med europeiska huvudstäder så lyckas den ändå imponera med sin karaktär. Pristina är mest känd för sina barer och restauranger. Även här måste du uppleva den lokala Machiatto kaffe som är det bästa sättet att få en smak av kulturen.

De språken som talas i Pristina är albanska, engelska och serbiska. Perfekt för den som redan kan eller vill lära sig nya språk!

Det finns gott om saker att göra här, det är upp till dig hur dagen blir! Om du gillar kaffe är Pristina staden för dig, det finns nämligen caféer i varje hörn. Invånarna är unga och säger mer än gärna hej, eftersom de är så pass gästvänliga. En resa hit ger dig stora möjligheter för att skapa nya band och minnen för livet. Vill du hellre ta med dig en fika och sitta i grön park är Gërmia parken perfekt! Det är tunnland gräs och kullar med ett par restauranger på toppen som serverar utsökt mat.

Staden har många sevärdheter fast sin lilla yta. Moder Teresa torget är ett måste när du reser hit. Då det är känt att moder Teresa var av albanskt ursprung valde man att döpa ett torg efter henna. I Pristina är gator och torg kallade efter personer som Moder Teresa, Bill Clinton och Wesley Clark. Det finns gott om intressanta museer, parker, torg och gallerier. Ett paradis för den kulturintresserade! För utomhusmänniskan finns det en destination som är ett måste. En bit utanför huvudstaden inner du den fantastiska droppstensgrottan i byn Gadime. Denna grotta besöks årligen av turister världen över. Det unika med grottan är att den är helt orörd och har skapats av naturens egna krafter!

Pristina välkomnar dig med ett leende och låter dig ta en del av den fantastiska kulturen som landet Kosovo har att erbjuda.