FLYGRESOR till Oslo

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Oslo. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Oslos gator präglas av ett stort folkliv. Här blandas storstadslivet med skogstäckta åsar. Här finns det mycket att upptäcka både för barnfamiljen, ungdomsgänget och kärleksparet. Från historiska sevärdheter, museum för alla tycken och smak, pulserande nattliv, fantastisk naturliv och mycket mer! Norge är känt för sina vackra landskap.

Friluftsliv i Oslo är en unik upplevelse. Här finns det fantastiska berg med storslagen utsikt så långt ögat kan nå. Åsarna ger Oslo en vacker inramning och fina förutsättningar för skidåkning och annat friluftsliv.

I Oslo möts naturen och storstadslivet på mitten. Här kan du välja om du vill vandra på de fantastiska bergen eller ge dig ut i ett pulserande nattliv. Oslo har stort utbud av aktiviteter som lockar en bred publik från hela världen. Oslos varierande restaurangliv har från lyxiga restauranger med stjärnor i Michelingudien till thailändsk hämtmat som du kan äta i en av parkerna. Oslos specialitet på tallrik innehåller ofta lax och ren. Här finns också suveräna fiskerestauranger med imponerande utbud av fisk- och skaldjursrätter på menyn. Oslo har flera alternativ i alla prisklasser och smaker!

Efter en god bit mat är du redo för Oslos nattliv. Här finns det exklusiva pubar till underground-klubbar. De traditionella pubarna är bästa stället att slinka in på för en öl, medan de moderna barerna ofta har långa och exotiska drinklistor. Många av de barnvänliga caféerna förvandlas om kvällen till trendiga barer med musik och färgsprakande drinkar.

Vill du upptäcka ny kultur är Norge det perfekta resemålet. I Nord-Norge är samekulturen högst levande. Här kan man bland annat prova på att åka rensläde och lära sig att kasta lasso. Samerna kallas ibland för lappar, men de föredrar termen samer. Deras kultur har funnits i norra Skandinavien ända sedan de första människorna kom hit för cirka 11 000 år sedan. Upplev samernas kultur och historia på temaparken Sápmi. Det är ett fantastiskt ställe där du kan höra samernas sång jojken, äta samisk mat, möta samer, köpa souvenirer och lära känna samernas bästa vän – den alltid närvarande renen.