FLYGRESOR till Geneve

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Geneve. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Genève är Schweiz näst största stad och invånarantalet uppgår till knappt 200 000. Staden ligger vackert beläget i sydvästra delen av Schweiz och bredvid staden ligger den stora Genèvesjön. Genève är en internationell och kosmopolitisk stad där många viktiga världsorganisationer har sitt säte. Bland annat EFTA, FN och Röda Korset har sina kontor representerade i staden.

Genéve är en elegant stad där exklusiva butiker, restauranger och byggnader samsas om utrymmet. Men det finns även ett stort utbud av lummiga parker, ett fantastiskt kulturliv och spännande sevärdheter.

Genève har en lång och intressant historia. Staden är över 2000 år gammal och har styrts av en mängd olika makter genom åren. Både kelter, romare, burgunder, franker och tyskar har härskat över denna strategiskt viktiga stad. Självklart har staden många intressanta lämningar från dessa tider. Katedralen St-Pierre påbörjades redan 1160 och genom århundraden har olika delar lagts till och tagits bort. I det vänstra hörnet av katedralen finns möjlighet av klättra upp ett par trappsteg och genast får du en magnifik utsikt över Genèves stad.

Place des Nations är området där de internationella organisationerna har sina kontor. Är man intresserad av politik är detta rena guldgruvan. Det europeiska FN-kontoret är öppet för alla och du kan få guidade turer på ett antal olika språk. En given turistattraktionen är den gigantiska fontänen Jet d'Eau som sprutar upp sjövattnet över 100 meter upp i luften. Jet d'Eau är en av världens största fontäner och står du i närheten av strålen kan du vid väderomslag bli genomvåt!

Staden Genève är mycket restaurangtät och har över 1000 serveringar. Många är influerade av det franska och italienska köket, även om det finns restauranger som serverar mer renodlad schweizisk mat. Med fin utsikt över Genèvesjön ligger restaurangen Bayview som serverar suverän mat och är topprankad på Tripadvisor's lista över bästa restauranger i Genève. Dyrt är det dock, som på många andra restauranger i staden.