FLYGRESOR till Barcelona

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Barcelona. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Du kan se alla weekendresor till Barcelona på vår systersajt: Alla weekendresor till Barcelona

Hamnstaden Barcelona ligger i nordöstra Spanien inte långt från gränsen till Frankrike och furstendömet Andorra. Staden är Spaniens näst största med sina 1,6 miljoner invånare och är också en av världens mest populära resmål.

Barcelona är en otroligt fascinerande stad och blandar klassisk och modern arkitektur med högklassig idrottskultur och fantastiska restauranger.

Det katalanska metropolen har något som inte många andra storstäder har, stränder i direkt anslutning till stadens stadskärna. Möjligheten att kombinera storstadsliv med strandliv är det inte många storstäder som kan skryta med. När de sista solstrålarna går ner fylls stränderna med festglada folk och områdena förvandlas till stora pulserande utomhusdiskotek.

Det finns gott om boendealternativ i Barcelona och om du skall bo på hotell kan vi tipsa om popularhotels.com som väljer ut hotell som passar olika sorters resenärer. Klicka här för att besöka sajten.

Är du idrottsintresserad finns det mycket sport att se i staden. Barcelona FC spelar sina hemmamatcher på den legendariska arenan Camp Nou och under Champions League-säsongen spelas många högklassiga matcher här. Skall du se en av världens häftigaste matcher bör du inte missa matchen mot ärkefienden Real Madrid, El Clásico. Förutom fotboll har Barcelona världsklasslag i både handboll och basket.

Det finns gott om sevärdheter att besöka i Barcelona. Stadens kända basilika La Sagrada Familia är fortfarande inte färdigställd, med sedan 1926 då byggnadens upphovsman Antoni Gaudi dog är den en av stadens mest besökta sevärdheter. Gaudi jobbade med basilikan från 31 års ålder fram tills hans död. En annan intressant sevärdhet är Picassomuseet som visar Pablo Picassos verk från tidiga år. Museu Olímpic i de l'Esport är ett museum som visar allt du vill veta om de olympiska spelen som hölls här under 1992.

Spanien och Barcelona har en välsmakande matkultur och du behöver inte vara orolig för att gå hungrig på din vistelse i staden. Barcelona har gott om restauranger som håller högsta klass och vill du göra som spanjorerna skall du beställa in tapas, som är ett antal smårätter med olika karaktär. Är din pengapung välfylld rekommenderas att åka en bit utanför Barcelona och besöka den mytomspunna restaurangen El Celler de Can Roca, som rankas som en av världens bästa.