FLYGRESOR till Madeira

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Madeira. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

I Atlanten finns den underbara portugisiska ögruppen och Madeira tillhör. Människor från världens hörn kommer hit för den fantastiska blomsterprakten, den varma atmosfären och för öns härliga klimat. Res hit och njut av den överdådiga naturen i den botaniska trädgården och i de många parkerna.

En vandring genom det vackra landskapet är en unik upplevelse och garanterat ett minne för livet.

Detta är en enastående upplevelse och på vägen passerar du små bergsbyar med sina halmtaksklädda hus. Invånarna är gästvänliga och berättar mer än gärna om sin historia och etnicitet. Landet har en fantastisk kontrast och skiftar mellan otillgängliga bergpassager, fruktplantager, öde hedar och lummig skog. Här finns det många gömda smultronställen som bara väntas på att bli upptäckta. Köp färsk frukt nere på marknaden, lägg den i ryggsäcken och börja vandra i grönskan för att till slut hitta ett blomstrande picknickställe med milsvid utsikt. Madeira är känd för sin vackra natur, världsberömda vinet men även för sitt vackra broderihantverk och för sina korgar. Dessa är populära souvenirer att ta med sig hem i resväskan. Madeira har alltid möjligheter för upptäckter, oavsett årstider. Hit kommer besökare både på sommaren som på vintern.

Madeira har en spännande lång historia och med åren gjort att det finns mängder av sevärdheter att ta del av som turist. Många är de mäktiga byggnader som finns kvar sedan 1400-talet, naturen är fullkomligen slående och det finns oändligt med kyrkor och palats som är mer än värda att besöka. Något som inte får missas är den vackra katedralen Sé som finns på Funchai. Här får du se ett utmärkt exempel på den tidigare gudstron. Besöker du palatset Museu da Quinta das Cruzes får du se det palats som byggdes för den första härskaren på ön. Palatset är beläget på en hög höjd, så att härskaren skulle kunna se utöver landskapet och hålla koll på invånarna. Madeira har även mängder av antika möbler och konst, ett ljuvligt kapell, massor av salonger, en orkidéträdgård och en arkeologisk park. Oavsett vad för tycke och smak är detta paradiset för vem som helst. Att ladda batterierna på denna sagolika ö är inga svårigheter alls.

Madeiras kuster har en vacker vulkanisk natur och tvära klippor. Här får du en beskåda en vacker syn som får dig att tappa andan. Den klarblå himlen, de gröna bergen och det helt ljuvliga växtlivet är utöver det vanliga. Madeira är känt för sin otroligt mångsidiga natur, då den norra kusten bjuder på en typ av skådespel, medan den sydliga ett helt annat.

">