FLYGRESOR till Hanoi

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Hanoi. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Hanoi, Tonkin och även kallad för ”staden innanför floderna” är huvudstaden i Vietnam. Stan ligger i norra Vietnam en bit upp längs Röda floden från Tonkinbukten. För att hindra staden mot översvämningar under regnperioderna så har staden byggt stora vallar längst flodkanten. Hanoi har ungefär 4 miljoner invånare.

Hanoi är en härlig promenadstad med franska boulevarder och gammal förtjusande stadskärna, Pho Co, där tiden i många områden verkar ha stått stilla sedan kolonialtiden och en den vackra Hoan Kiem sjön. Hanoi har ett otroligt folkliv och massa smultronställen, trots Vietnamkriget. Affärerna är placerade i ordning och reda. Letar du kläder finns det med stor sannolikhet hela gator fyllda med klädbutiker. Letar du efter skor består en annan gata av skomakare. Dessa gator har följt med genom tiderna och finns ännu idag. Trots att trafiken blir värre är det mycket lugnare än Ho Chi Minh City. Det vanligaste sättet att färdas på är med motorcykel och är lättillgängliga för uthyrning.

Hanoi har flera historiska sevärdheter som man bör besöka! En bra början är att besöka Gamla staden. Detta är den perfekta starten för att upptäcka Hanoi´s kultur! Här finns det skomakargator, blomstermarknader, stenhuggerier och juvelarea. Här kan man promenera omkring en hel dag, möta befolkningens vänlighet, ta en fika och känna väldoftande blommor. Vill man doppa fötterna så finns Hoan Kiem sjön som ligger strax söder om gamla stan. Vill man uppleva historia så är Historiska museet, Bao Tang Lich Su, perfekt! Byggnaden är en blandning av kinesisk och fransk stil. Utställningarna handlar om Vietnams historia från förhistorien till kampen om fransmännen och kommunistpartiets historia. Museet ligger på 1 Pham Ngu Lao och har öppet ti-sön 08:00 – 11:30 samt 13:30 tom 16:30. Hanoi passar för alla oavsett vad man letar efter, du finner det här. Det finns ett nattliv, vacker miljö, shopping, historia och vänlighet som syns i befolkningens ögon och leenden.

Till skillnad från de södra delarna av landet pratar man om fyra årstider i Hanoi. Vintern är kylig med sina kalla 10 grader. Våren börjar i mars och brukar vara en period med lättare regn. Temperaturen varierar från 15 till 20 grader. Däremot är sommaren väldigt varm, med temperatur mellan 30 och 36! Den höga luftfuktigheten gör att sommardagarna upplevs som varmare och svettigare. Kom ihåg att dricka mycket vatten och bär solhatt!