FLYGRESOR till Dubai

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Dubai. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Dubai är en stad som de senaste åren förvandlats till en futuristisk skapelse med rekordhöga skyskrapor, konstgjorda öar och häpnadsväckande byggnadskonst. Dubai är ett resmål för alla resenärer och just kombinationen av storstad och badort lockar många turister att komma hit året om. Det finns mycket att se och göra i Dubai, bland annat kan du en förmiddag åka skidor och på eftermiddagen solbada på de vackra stränderna.

Jämfört mot andra städer i arabvärlden är Dubai både modernare och mer accepterande.

Det finns dock tydliga regler vad man får bära för kläder vid offentliga platser, så det kan vara bra att kolla upp innan man åker till staden. Tänk också på att försäljning av alkohol är strikt förpassat till hotell och flygplatsens taxfreebutiker.

Dubai är fullt med fascinerande sevärdheter. Burj Khalifa är världens högsta byggnad och skyskrapan mäter hela 828 meter och har 164 våningar. Det är relativt dyrt att besöka Burj Khalifa, men förbeställer du på internet kan du komma ner i pris till 220 SEK. Dyrt är det också att bo på det fantastiska hotellet Burj Al Arab, som är format som ett dhow-segel. Liksom Burj Khalifa krockar nästan hotellet med himlen och det har 202 sviter som samsas på 321 höjdmeter. De billigaste sviterna ligger på 500 USD per natt och skall du ha ”värstingsviterna” gäller det att gräva djupt i fickorna, 15 000 USD kostar det.

Gillar du att sporta finns det mycket att aktivera sig med i Dubai. Man kan erbjuda ett stort antal golfbanor av högsta klass. Stortävlingen Dubai World Golf spelas här varje år och lockar de allra bästa spelarna i världen. Osannolikt nog kan du åka skidor nedför i Dubai. Inomhusanläggningen Ski Dubai har 5 st backar varav den längsta mäter 400 meter. Du kan välja mellan slalom, snowboarding och kälkåkning.