FLYGRESOR till Shanghai

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Shanghai. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Shanghai är en storstad med en ständig rörelse. Här är pulsen alltid hög och spänningen ligger i luften. Staden har över 18 miljoner invånare och är Kinas största stad. Även om staden är i ständig utveckling och i rörelse är atmosfären trevlig och spännande.

Man vet inte vad som väntar sig runt nästa hörn! En resa hit är en upptäck som du sent kommer att glömma.

Idag är Shanghai en av världens stora ekonomiska och finansiella centrum. Området Pudong i Shanghai sägs vara lik New Yorks Manhattan. Sedan 90-talet har staden utvecklats från åkermark till en stad med skyskrapor och ekonomiska kärna. Det charmiga med staden är att trots urbaniseringen så har kulturen lyckats bevarats. Här ligger klassiska kinesiska byggnader intill en nybyggd skyskrapa. Svänger du impulsivt ner en gata kan du med stor sannolikhet finna en fantastisk vacker park som ger en kontrast mot stadslivet. Men Shanghai är även en multikulturell stad. Här blandas kinesisk kultur med västerländska influenser. Amerikanska och europeiska märken präglar stora delar av staden. Mc Donalds och Starbucks är en naturlig stadsmiljö även här. Många länder har insett hur populär Shanghai har blivit och därmed nästan en tävling om att få bygga just deras hotell i storstaden. Shanghai är en viktig stad för Kina, tack vare sitt geografiska läge vid Kinas östkust. Inte minst för export och import. Denna möjligheten att komma in på världens största konsumentmarknad har gjort att väldigt många multinationella företag placerar kontor och produktion i staden. Shanghai har blivit en av världens största metropol, och i framtiden kommer staden bara att växa och växa.

Besökare som kommer hit för att få upptäcka den fantastiska kulturen har många möjligheter att välja mellan. Här finns populära turistmål som The Bund, The Oiental Pearl Tower och mängder av shoppinggallerior. Det bästa sättet att upptäcka staden på är att börja promenera. Ta på dig ett par bekväma skor och vatten så har du världen under dina fötter. För du behöver inte gå långt i denna stora stad för att upptäcka något spännande och vackert. Det finns gott om parker som välkomnar en, här kan du fly från trafiken och varva ner i lugn och ro. Eller varför inte ta en kopp te på något café som ligger på ett vackert torg, medan du hör stadslivet i bakgrunden. Shanghai har något för alla oavsett om man vill upptäcka historia, konst, musik, nattliv eller helt enkelt ladda batterierna!