FLYGRESOR till Glasgow

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Glasgow. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Glasgow är en av de trevligaste och livligaste städerna på de brittiska öarna. Staden är Skottlands största och överträffas endast av London och Birmingham storleksmässigt. I Glasgow finns ett stort utbud av kultur, historia och sevärdheter. Nattlivet i Glasgow håller världsklass och slås inte av många andra städer i Europa.

Många kända musikgrupper kommer från staden bland annat storband som Simple Minds, Travis och Primal Scream.

Sevärdheterna är många och intressanta i Glasgow. En av stadens äldsta byggnader är katedralen St. Mungo som är en få som överlevt reformationen år 1560. Katedralen är döpt efter Glasgows skyddshelgon St. Mungo. Glasgow School of Art är en konstskola där den kända jugendarkitekten Charles Rennie Mackintoshs utbildades. De årliga elevutställningarna är populära och rekommenderas om man är intresserad av nya konstnärer. En vacker park är Glasgows botaniska trädgård som har växthus från 1800-talet fyllda med exotiska blommor.

Utelivet i Glasgow är pulserande och staden kryllar av mysiga pubar och nattöppna uteställen. Vill du dansa till housemusik rekommenderas ett besök på Sub Club, som har haft öppet sedan 1987. Mer än ofta bjuder man in kända DJ:s som spelar ny och fräsch musik. På klubben Barrowland uppträder stora artister som Franz Ferdinand, Manic Street Preachers och Phoenix. Staden arrangerar också en rad olika musikfestivaler. Gillar du jazz är Glasgow Internationell Jazzfestival ett givet val.

Glasgow är en riktigt bra shoppingstad och många av de största shoppingcentren ligger centralt och lättillgängligt. Om du är intresserad av märkeskläder från kända designers skall du ta dig till Merchant City, där du kan hitta det senaste från exempelvis Armani och Ralph Lauren. Föredrar du istället marknadsstånd är The Barras Market ett perfekt ställe att bege sig till. Marknaden är världskänd och här kan du fynda både nytt och gammalt. Öppettiderna är vanligtvis 09.30 till 16.30 lokal tid.