FLYGRESOR till Hong kong

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Hong kong. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Hong kong är en salig bladning av nöjen! En pulserande storstad som omgärdas av fantastisk natur. Det är bara din fantasi som sätter gränser! Oavsett ålder så har Hong kong något för alla. Det turkosa Stilla havet, utsikt från Victoria Peak får vem som helst att tappa andan. Det finns flera stränder med turkosblått vatten, full med strandaktiviteter och vattensporter.

Den som vill ha lugnare atmosfär på stranden bör besöka Repulse bay beach som är en populär strand. Med sin finkorniga strand och azurblåa vatten är Repulse bay beach Hong kong´s vackraste strand. Hit kommer både turister och stadsbor.

Är man på semester med sin familj så är nöjesparken Ocean Park det ultimata nöjet! Här finns det gigantiska akvarier, jättepandor och shopping. Hong Kong är känd för sina shoppingcentrum som har precis allt och lite till! På grund av den låga skattenivån är stan ett vanligt utflyktsmål för shoppingturer. Är du däremot en person som hellre letar fynd på marknader så är Hong Kong fullproppad av dem. Färjan över till Kowloon tar dig till alla gatumarknader som präglas av vacker natur. Tar du färjan över till Lantau hamnar du på en ö fylld med harmoni och historiska sevärdheter. Istället för skyskrapor är den här fridfulla ön full av tempel och kloster, fiskebyar, magnifika vandringsleder och ensliga sandstränder.

Tack vare den brittisk-kinesiska atmosfären Hong kong har, skapas en mångfald kultur som lockar människor från hela världen. Hong Kong var en brittisk besittning och är idag tillsammans med Macao en av två särskilda administrativa regioner i Kina. De som besöker Hong Kong och vill slippa de varmaste månaderna ska undvika Maj, fram till Oktober. Under sommaren är temperaturen uppe i 30 grader. Trots att staden ligger i den tropiska zonen så har Hong Kong ett fuktigt subtropiskt klimat! Hong Kong ligger vid kusten mot Sydkinesiska havet och är en av den viktigaste ön. Ön har branta och stora bergspartier som man kan se längst horisonten, i bakgrunden av storstaden. Hong Kong, en storstad med fantastisk natur. Färgsprakande kulturer som tar dig igenom tiderna!