FLYGRESOR till Aten

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Aten. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Greklands huvudstad Aten är en riktig metropol med sina 4,2 miljoner invånare och här möter väst öst och gammalt blandas med nytt. Aten har blivit rejält uppfräschad de senaste åren, särskilt innan de olympiska spel kom till staden under 2004. Innan detta hade staden växt extremt snabbt från andra världskriget fram till 1980-talet. En hel del trafik har stängts av och numera har staden betydligt miljövänligare transportmedel som exempelvis tunnelbanor.

Staden har otroligt mycket att erbjuda för den som uppskattar antik historia, vackra byggnader och spektakulära minnesmärken. Akropolisklippan sträcker sig 150 meter över havet och här finner du Parthenon som är en urgammalt tempel som byggdes mellan 447 f. Kr. och 433 f. Kr. I omedelbar närhet finns också Dionysosteatern som är en amfiteater uthugget direkt ur Akropolisbergets sida. Förutom dessa två historiska platser finns det en mängd andra intressanta saker att se när du befinner dig i Akropolis.

I det pulserande Aten blandas trendigt uteliv med antika monument och du omges av en skön blandning med det bästa livet har att erbjuda. Det är en mäktig känsla att gå ut en kväll i Aten och känna historiens vindslag samtidigt som du njuter av stadens nattliv. Det finns ett enormt utbud av moderna kaféer, musikbarer, diskotek och nattklubbar att fördriva tiden på. Du kommer inte att bli besviken på Atens nattliv, tempot är högt och många av ställena stänger inte förrän solen går upp.

Grekland har en fantastisk matkultur och detta gäller i allra högsta grad huvudstaden Aten. Om du vill unna dig exklusiv mat en kväll och verkligen vill ha det bästa bör du boka ett bord på restaurangen Funky Gourmet. Denna hypermoderna restaurang blandar molekylärteknik med innovativa överraskningar. Restaurangen har en stjärna i Michelinguiden, ligger etta bland alla Atens restauranger på Tripadvisor och belönades med Traveller's Choice 2013. Vill du vara säker på att få ett bord, se till att du bokar i tid.!