FLYGRESOR till Ankara

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Ankara. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Ankara är Turkiets näst största stad och landets huvudstad. Med sina drygt 4 miljoner invånare är detta en jättestad och man kan stoltsera med hela 8 universitet vilket inte många städer i världen kan matcha. Metropolen Ankara ligger i det asiatiska Turkiet, men har influenser från både Europa och Mellanöstern. Detta avspeglar sig i maten, arkitekturen och modet.

Ankaras modernitet förstärks av att mer än hälften av befolkningen är under 30 år.

Stadens historia är lång och fascinerande. Ankara är flera tusen år gammal och har styrts av en dussin olika makter genom åren, exempelvis romare, goter, ottomaner, kelter, perser och turkar. Vill du lära dig mer om just den ottomanska perioden bör du göra en visit på det Etnografiska Museet. Här hittar du allt som har att göra med de kulturer och civilisationer som har styrt Turkiet sedan dess födelse.

Ankara är en stad som har mycket att erbjuda, särskilt om du är intresserad av shopping. Oavsett om du föredrar gigantiska shoppinggallerior eller mindre marknadsstånd, så kommer du alltid att hitta något som fäster din uppmärksamhet. I närheten av Ankaras slott ligger Vävarnas gata, här kan pruta på allt från smycken till olika kryddor. Om du istället är intresserad av det senaste modet är gatan Arjantin Caddesi det givna valet.

Maten i Turkiet och i Ankara är erkänt god och det turkiska köket är influerat av många olika kulturer. Om du vill äta typisk turkisk mat skall du prova kebab, pilaff, köfte eller någon auberginerätt. Har du svårt att bestämma dig för en enskild rätt kan du beställa meze, som är en större samling smårätter. Turkiet är känt för sina underbart söta bakverk, baklava. Filodegen kan vara fylld med exempelvis pistagenötter och honung.