FLYGRESOR till Belgrad

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Belgrad. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Serbiens huvudstad Belgrad är en stad som blir alltmer populär som resmål för turister. Staden har drygt 1,6 miljoner invånare, men växer stadigt. Belgrad har utsatts för plundringar och förstörelse genom historien och de sätter sin prägel på stadens bebyggelse. Stadens arkitektur varierar, i centrala Belgrad finns mest gamla byggnader som klarade sig från NATO:s bombningar under slutet av 1990-talet.

Området Novi Belgrad har mer moderna byggnader och är den stadsdel där många större företag har sina regionala kontor.

Belgrad har en hel del sevärdheter att erbjuda sina besökare och invånare. Kalemegdan heter den urgamla borgen som ligger i det nordvästra Belgrad. Borgen har som mycket annat utsatts för våld och plundring genom åren och ända sedan romartiden har den haft olika innehavare. Bland annat kelter, bysantier, osmaner, hunner, goter och tyskar styrt över denna strategiskt placerade borg. Ett museum som kan rekommenderas är Nationalmuseet som har drygt 400 000 olika objekt med historiskt värde.

Utelivet i Belgrad är livligt och det finns många guldkorn att hitta bland restauranger, diskotek och nattklubbar. Speciellt båtpubar och diskopråmar utmärker sig som annorlunda uteställen. På högra sidan av Brankov-bron finns ett koppel av ställen att dansa på och även släcka törsten. En fin promenadväg är den längs Belgrad City till stadsdelen Zemun. Då kan du samtidigt kika ut längs floden Donaus vatten och njuta av den vackra miljön.

Det serbiska köket spretar åt olika håll och har influenser från bland annat medelhavsköket och det ungerska köket. Vanliga populära inhemska rätter är karadjordjev-schnitzel, leskovackagryta och prebranac. Den sistnämnda är en böngryta med nötkött och kryddiga paprikor. Även ajvar används mycket i det serbiska köket. Ajvar är en kryddstark röra innehållande paprika, salt och matolja. En mysig restaurang som rekommenderas när du besöker Belgrad är Mala Fabrika som serverar god serbisk mat i fina lokaler.