FLYGRESOR till Goa

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Goa. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Goa är en av Indiens mindre delstater och ligger beläget i västra Indien. Resmålet är ett av Indiens populäraste och särskilt västerlänningar uppskattar Goa. Delstaten har under nästan 500 år varit under portugisisk makt och kolonin annekterades 1961 av Indien. Sedan dess har moderlandet styrt Goa, men området har behållit mycket av dess gamla kultur och katolicismen är fortfarande vanligt förekommande.

Området är liberalt och norra delen av Goa är känt för sin hippiekultur.

Goa är ett område som är fullspäckad av paradisstränder. Både norra och södra delen har många fina stränder att upptäcka. Vill du bada i lite mer avskildhet rekommenderas den södra delen, men gillar du mer livlighet skall du välja den norra delen. De främsta stränderna är Anjuna, Vagator, Baga, Candolim och Calangute. De två förstnämnda är fortfarande förknippade med en utbredd hippiekultur, men det är något som minskar. De indiska myndigheterna har blivit mer restriktiva till hög musik efter midnatt och försöker även minska användningen av droger i området.

Goa saknar inte sevärdheter även om det kanske är främst stränderna som lockar besökare. En av delstatens äldsta byggnader är Sékatedralen som färdigbyggdes 1640, efter att ha påbörjats 20 år tidigare. Katedralen är en av de största i Asien och är hela 76 meter hög. Ett av Indiens längsta vattenfall ligger i Goa och heter Dudhsagar Falls. Vattenfallet ligger i ett naturreservat och inne i området går det att hyra jeepar för upp till 6 personer.

Den indiska matkulturen är spännande och kryddstark. Goa är inget undantag, men har även influenser av det europeiska köket på grund av den långa portugisiska koloniseringen. Många av rätterna är currybaserade och kokosnöt används flitigt. Andra vanliga kryddor som förekommer är chili, vitlök och ingefära. Prisnivån är generellt väldigt låg och du kan med gott samvete unna dig god mat på ditt besök i Indien.