FLYGRESOR till Göteborg

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Göteborg. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Västkustens stolthet Göteborg är Sveriges näst största stad och har cirka 550 000 invånare. Göteborg är en relativt gammal stad och det har bott människor på platsen i flera tusen år. Dock fick man inte stadsprivilegier förrän 1621. Göteborgs stadsplanering påminner om holländska Amsterdam med sina kanaler och vallgravar.

Staden har bra kommunikationsmedel och du kan välja mellan spårvagn, buss, taxi eller hyrcykel.

Göteborg är en livlig stad med ett stort utbud av fantastiska restauranger, intressanta sevärdheter och spännande kulturhistoria. Staden har många restauranger som är skickliga på att tillaga fisk och skaldjur. Annars har Göteborg en ganska internationell prägel på restauranglivet och det finns massor med ställen som serverar exempelvis grekisk, italiensk, asiatisk, fransk, spansk, arabisk och östeuropeisk mat. De flesta restauranger håller en hög standard och vill du prova de allra bästa rekommenderas Sjömagasinet, Thörnströms, Fond och Kock och Vin.

Staden har gott om sevärdheter och många ligger centralt. Liseberg är en nöjespark som invigdes 1923 och är idag Sveriges mest besökta turistmål. En av de främsta åkattraktionerna är berg- och dalbanan Balder som är byggd i trä. Om du gillar vacker musik är kanske ett besök på Göteborgsoperan ett bra tips. Operan byggdes 1994 och har sedan starten haft över 300 st olika föreställningar uppsatta. En otroligt vacker park är Botaniska Trädgården som tillhör Europas mest välbevarade. Parken är uppdelade i olika områden där varje del har sin speciella inriktning.

Nöjeslivet i Göteborg håller hög klass och oavsett om du gillar lugnt barhäng eller pulserande nattklubbar kommer du att ha ett stort urval. De flesta pubar, diskotek och nattklubbar ligger vid Avenyn, men det finns även många i Vasastan och runt omkring Järntorget. Några av de mest kända är Park Lane, Valand, Nivå och Trädgårn. Öppettiderna varierar, men de nattklubbar som har öppet längst stänger vid 05.00.