FLYGRESOR till Edinburgh

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Edinburgh. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Skottlands huvudstad Edinburgh har blivit vald till Storbritanniens vackraste stad och detta är inte något som överraskar den som satt sin fot i staden. Edinburgh kombinerar ett härligt läge intill havet och en lummig natur. Edinburgh är en uråldrig stad och det finns ett stort utbud av historiskt viktiga byggnader och monument för den historiskt intresserade. Staden har även en gigantisk sommarfestival som varar i fyra veckor och besökarantalet är mycket högt.

Gillar du shopping är Edinburgh ett bra val. Princess Street delar av Edinburghs stadsdelar New Town och Old Town, som för övrigt är klassade som världsarv enligt UNESCO. På Princess Street finns ett mycket stort utbud av olika shoppinggallerior och trendiga butiker. Vill du handla i lite mer annorlunda och egensinniga butiker skall du bege dig till Royal Mile, en lång kullerstensgata som binder ihop de två slotten Edinburgh Castle och Palace of Holyrood House.

Nyss nämnda Edinburgh Castle är en av stadens mest självklara sevärdheter. Slottet är över tusen år gammalt och har fungerat som både som försvarsfästning och fängelse. Förutom det mäktiga slottet kan du här få se Skottlands kronjuveler och Stone of Destiny(Ödesstenen). Andra sevärdheter du inte bör missa är Nationalmuseet eller The Scotch Whisky Experience. Den sistnämnda är en resa i whiskyns förlovade land och här kan du få lära dig hur whisky skapas och självklart ingår en provsmakning!

Edinburgh har ett pulserande uteliv och gillar du mysiga pubar, trendiga barer och nattöppna diskotek har du kommit rätt. En underhållande sysselsättning om du vill göra något annat för en dag är att besöka The Stand Comedy Club. Här uppträder några av de bästa brittiska komikerna och vill du skölja ner skratten med några pints går detta bra, stället har både servering och bar. Om du istället uppskattar jazz skall du bege dig till Henry's Cellar Bar, där det spelas både traditionell och nutida jazz.