FLYGRESOR till Gran Canaria

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Gran Canaria. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Gran Canaria tillhör svenskarnas absoluta favoritmål och med tanke på vad ön kan erbjuda är detta inte så konstigt. Det finns en stor variation på de olika resmålen i Gran Canaria. Vill du uppleva pulserande storstadsliv skall du åka till Las Palmas, letar du efter lugnet och fantastiska stränder är Maspalomas det bästa valet och föredrar du istället ett stort nöjesutbud är Playa del Inglés något för dig.

Man tror att Gran Canaria varit befolkat i cirka 3000 år och makten har genom åren varierat mellan olika folkgrupper.

Sedan år 1483 tillhör man Spanien och idag är Gran Canaria en del av den autonoma regionen Kanarieöarna. Ön är den klart populäraste turistmässigt även om semesteröar som Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura också har många besökare. Den största orsaken till Gran Canarias starka framväxt som turistmål är det fantastiska vädret. Klimatet på ön är stabilt året om och medeltemperaturen ligger stadigt över 20 grader. Antal soldagar är dryga 300 st per år.

Det finns många olika resmål på Gran Canaria, men de mest välbesökta är Puerto Rico, Maspalomas, Playa del Inglés, Las Palmas och San Augustin. Är du ute efter ett pulserande nöjesutbud skall du välja Playa del Inglés som har ett stort urval av restauranger, barer, diskotek och nattklubbar. Om du vill hitta lugnet skall du istället välja Puerto Mogán eller Maspalomas. Om du gillar shopping rekommenderas att åka till Gran Canarias huvudstad Las Palmas, här är priserna betydligt lägre än i Playa del Inglés och Puerto Rico.

Gran Canaria kan du åka till både reguljärt och med charter. På grund av dess popularitet som turistmål finns det många avgångar att välja mellan. Det går flyg till Gran Canaria hela året och under vinterperioden(oktober-april) går det att åka charter från över 10 svenska städer. Under sommarperioden(april-oktober) går det att flyga från Stockholm, Göteborg och Malmö. Flygtiden ligger på cirka 6 timmar och du får räkna med knappt en timmes transfer till exempelvis Playa del Inglés.