FLYGRESOR till Amman

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Amman. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Amman är en fascinerande storstad där gammalt och ungt bildar intressanta kontraster. Staden ligger beläget i norra Jordanien och det är inte många mil till mytomspunna Jerusalem. Amman är en liberal, västorienterad stad som hälsar alla människor välkomna. Mycket tack vara detta är Jordaniens huvudstad en skön mix av olika kulturer och människor.

Staden Amman är en av arabvärldens mest moderna och tillväxten överträffas endast av städerna kring Persiska viken. Man har utsetts till en av de bästa MENA-städerna att bo i om man jämför ekonomiska och sociokulturella faktorer. Samtidigt som man är en pulserande storstad har Amman en mycket rik historia som avspeglar sig i stadens infrastruktur. Den romerska teatern har plats för 6000 åskådare och byggdes för nästan 2000 år av den romerska kejsaren Antoninus Pius.

En mer modern, men lika imponerande sevärdhet är Kung Abdullah moskén. 1989 stod denna mäktiga moské färdigbyggd och rymmer idag uppemot 10 000 människor. Kung Abdullah moskén är den enda som öppet välkomnar icke-muslimska besökare. Om du någon dag känner för en utflykt skall du ta dig till Döda havet, som endast ligger några mil bort. Här kan du bada i en av världens mest salta sjöar och bara njuta av att kunna flyta istället för att sjunka. Salthalten ligger på cirka 33,7 procent!

Amman har en fantastisk matkultur och den kulinariska upplevelsen är ofta en ren njutning. Nationalrätten mansaf är en välkryddad lammrätt tillagad i yoghurt. Till detta serveras ris och sh'rak som är ett platt bröd. Andra vanliga rätter är kebab, falafel och shawarma. När du sedan vill avsluta kvällen finns ett stort urval av olika barer, diskotek och nattklubbar. Eftersom staden är så pass västvänlig är det inte förbjudet att dricka alkohol. Detta gör att staden är betydligt livligare än många av sina grannländers huvudstäder.