FLYGRESOR till Madrid

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Madrid. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Madrid är Spaniens huvudstad och hamnar lätt i skuggan av Barcelona. Även om Madrid inte kan skryta med stränder så har staden många sevärdheter och stora shoppingmöjligheter. Även den som älskar mat kommer finna Madrid som paradiset. Madrid har en färgsprakande kultur och en skön atmosfär.

En bra utgångspunkt i staden är Placa Mayor. I närheten finns även världsberömda Pradomuseet, slottet Palacio Real och mycket mer, perfekt för den kulturintresserade. Även här finner du flera av stadens bästa shoppinggator.

På Posada de la Villa kan du få en smak av den spanska kulturen genom deras specialiteter som serveras på tallrik. Det talas gott om lammet som den köttätande bör testa. Restaurangen har gamla anor och de vackra takbjälkarna avslöjar att detta en gång var en kvarn. Servicen är bra och personalen trevlig. Restaurangen har även ett centralt läge, bara ett stenkast från Catedral de San Isidro. Restaurangen ligger på nummer 9 längs en av de bästa gatorna kvällstid – Calle Cava Baja. Är man sugen på att upptäcka nattlivet är även områderna Chuecha och Malasana något som rekommenderas starkt. Chuecha är känt som stadens gayområde och Malasana är studenternas favorit. En av de häftigaste gatorna i nattlivet däremot heter Calle del Pez, som tidigare var ganska luggsliten men nu huserar trendiga barer. Den som är nyfiken på Flamenco, när man ändå är i Spanien, så kan man testa Cardamomo på Calle Echegaray 15 där man ofta kan hitta live-musik i världsklass!

Madrid är en perfekt weekendstad, med karaktär och charm. Oavsett vilket område i Madrid du befinner dig i kan du räkna med mysiga middagar, spännande nattliv och troligen en hel del shopping! Staden har vackra parker som man kan dricka sitt kaffe i. Barnen springer och leker i fontänerna och gatorna är breda och rena. Här finns det mycket att upptäcka men även tid för att ladda batterierna.