FLYGRESOR till Malaga

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Malaga. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Spaniens femte största stad som ligger på den Spanska solkusten. Detta geografiska läge lockar turister runt om i världen. Malaga är även en hamnstad som har viktiga betydelser. Bland annat fisken men även för turistkryssning.

Kan man uppskatta ett glas vin är Malaga perfekt! Här finns det nämligen flertal vingårdar kring staden som håller en god kvalité. Vid sidan om passar det utmärkt med en bit mat. Staden har många restauranger och besöker du Malaga är ett tips att prova en genuin tapasrestaurang, speciellt i de gamla delarna av staden. Malaga är en kulturstark stad som är byggd på ett typiskt moriskt vis. Det finns många vackra byggnader , trädgårdar och fontäner. Fiestor och karnevaler bidrar till den färdsprakande kulturen. I Malaga anordnas det ofta såna och kommer du hit i rätt tid är det ett måste att se!

Malaga är full med konstverk och historiska museum. Pablo Picasso föddes i Malaga och år 2003 öppnades ett stort Picassomuseum. Detta har blivit en av Spaniens största turistattraktioner. Här finner du många av konstnärens stora verk och det blir en inspirerande stund att titta på dessa. I Malaga finns det även en berömd katedral från 1500-talet men ännu idag inte är helt färdigställd. Trots detta är katedralen ett imponerande byggnadsverk i barock- och renässansstil, absolut värt ett besök!

Är du som reser även den stoltörstiga och vill spendera en stor del av dagen på en strand är Malaga perfekt. Malaga är nämligen ett turistväder med hela 300 soldagar om året. Här finns det långa badstränder i överflöd. Eftersom Malaga ligger på Spanska solkusten är klimatet härligt året om. Även om de härliga sandstränderna gör en bekväm kan det vara ett bra tillfälle att prova på någon aktivitet på denna solsemester. Malaga har över 50 stycken golfbanor. Ett paradis för golfälskaren. Staden ligger nära hav, sjöar och berg. Tack vare detta finns det gott om aktiviteter att välja bland, exempelvis vattensporter, vandring, mountainbike, klättring, paragliding, longboarding och dykning.

Malaga har alla ingredienser för en härlig semester oavsett om du är golftokig, festprisse, strandnjutare, matglad eller kultursugen!