FLYGRESOR till Nice

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Nice. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

I Nice kan du inte må något annat än bra. Här kan du njuta av det blåa havet och väldoftande mat från strandkantens restauranger, Stadens välkända strandpromenad finner du på Promenade des Anglais. Hit lockas både turister och invånarna, för att få ta del i den fantastiska avslappningen. Här kan du ladda batterierna genom att promenera, jogga eller till och med åka inlines medan du njuter av den vackra utsikten.

Vill du vila benen finns det alltid en blå solstol som står utställda längs promenaden. Nice är ett av Europas äldsta och mest populära turistmål. I flera hundra år har människor från hela världens sökt sig hit för att få ta del av det underbara mikroklimatet, som gör även vintrarna behagliga. Det är de höga bergen bakom staden som skyddar mot nordanvindarna.

Även om det är lätt hänt att man blir bekväm på stranden finns det flera smultronställen i Frankrikes vackra stad Nice. Den gamla stadsdelen är en förtrollande mysig stadsdel. Här omringas du med små gränder och pastellfärgade hus. Torget här heter Cours Saleya och är färgsprakande. Kantat av barer, restauranger, är rättvist en av de stora turistattraktioner i Nice. Dagtid lockar blomstermarknaden, kvällstid det myllrande folklivet. Staden har flera museum för alla tycken och smaker. Musée Matisse är en vacker villa från 1600-talet i stadsdelen Cimiez som visar imponerande samling av konstnären Matisse´s verk. Här bodde han från 1917 till sin död 1954.

Varför inte vila benen på den vackra kalkstensklippan le parc du château som reser sig mellan Gamla stan och hamnen. Här bjuds du inte bara på en vacker utsikt över staden utan också på svalka i den behagliga parken med skuggande från ståtliga träd. Här omringas du av vacker och riklig växtliv men även konstgjort vattenfall som ger ifrån sig ett härligt brus. Vill man slippa vandra upp till fots uppför branta backar och trappor kan man ta hiss upp till kullens topp. Nice har nöjen för alla åldrar. Det bjuds inte bara på ett fantastiskt klimat och vackra berg, hav och växtlighet utan ett rikt nöjesliv som lockar både gamla och unga. Staden arrangerar massvis med festivaler i nästan allt. Som dans, film, teater, musik och mycket mer. Självfallet finns det gott om diskotek som slår upp sin portarna och stänger inte fören solen går upp igen. Perfekt för nattugglorna!

Nice är ett resemål som har lockat människor i över hundra år. Ännu idag besöks staden vilket måste betyda en sak, Nice är utan tvekan ett riktig paradis.