FLYGRESOR till Florens

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Florens. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Mytomspunna Florens är ett av världens populäraste resmål och staden har ett gigantiskt utbud av historiska sevärdheter, fantastiska viner och utsökta restauranger. Florens nämns redan år 59 f. Kr. och den urgamla staden är sedan 1982 med på UNESCO:s världsarvslista.

Om du inte älskar hög värme rekommenderas att åka till Florens antingen på våren eller hösten. Då är temperaturen alldeles lagom för långa promenader och även turisttrycket något lägre.

Sevärdheterna i Florens är oräkneliga och vill du se de allra viktigaste bör du stanna i staden minst en vecka. Il Doumo är en imponerande katedral som påbörjades i slutet av 1200-talet, men som inte byggdes färdigt förrän i mitten av 1400-talet. I Santa Crocekyrkan som är en av de största i Toscana ligger storheter som Dante, Michelangelo, Galilei och Machiavelli begravda. Bron Ponte Vecchio är en vacker bro som går över floden Arno. Här hittar du olika guldsmedsbutiker som samsas om utrymmet på denna klassiska bro.

Florens har en koppel fantastiska restauranger som serverar färska råvaror tillagade med högsta omsorg. Skall du satsa på stort och har gott om pengar rekommenderas ett besök på en av Europas bästa restauranger Enoteca Pinchiorri. Restaurangen har 3 stjärnor i Michelinguiden och förutom en välsmakande meny har man tillgång till en stor och varierande vinlista. Letar du efter lite enklare och billigare restauranger finns det gott om alternativ i Florens. Italienarnas pizza och hemlagade pasta är känt över hela världen och Florens är inget undantag.

Om du är sportintresserad har Florens ett av Italiens bästa fotbollslag, ACF Fiorentina. ”Viola” som laget kallas spelar sina hemmamatcher på arenan Stadio Artemio Franchi och har haft kända spelare som Gabriel Batistuta, Roberto Baggio och Christian Vieri i sitt lag. Svenska storspelare som spelat i klubben är Kurt Hamrin, Glenn Hysén och Stefan Schwarz. Dessutom har legendaren Nils Liedholm varit tränare, så det finns många svenska anknytningar till laget.