FLYGRESOR till Bukarest

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Bukarest. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Rumäniens huvudstad Bukarest är ett resmål som kommer allt mer och har ända sedan Nicolae Ceausescus och Sovjetunionens fall utvecklats mot en alltmer modern storstad. Bukarest är en riktig metropol med sina nästan 1,9 miljoner invånare och även Rumäniens största stad. Turismen har de senaste åren fått ett rejält uppsving och många räknar Bukarest som ett av de hippaste städerna man kan besöka i Europa.

Bukarest har en dramatisk historia och många strider har utkämpat inom stadens murar.

Förutom 5 st fredsfördrag skrivna i staden mellan år 1812-1918 har man under en lång period varit under sovjetisk maktkontroll efter andra världskriget. Efter revolutionen 1989 har staden genomgått en remarkabel utveckling och idag välkomnar man turister med öppna armar. Parlamentspalatset byggdes under Ceausescu-tiden och är idag världens näst största administrativa byggnad. Ett besök här förordas om man vill se en mäktig och historisk viktig byggnad.

Den rumänska maten har influenser från flera håll, bland annat från det osmanska riket, men även från det ungerska, serbiska och tyska köket. Ciorba är ett samlingsnamn på soppor som ofta har en sur smak och finns i ett antal variationer. Soppan består av kött och grönsaker samt något surt som tillsats, exempelvis citroner. Sarmale är en annan typisk rumänsk rätt innehållandes kåldolmar med vinblad eller surkål. Vill du äta god traditionell rumänsk mat rekommenderas ett besök på La Ceaunu' Crapat som dessutom är ganska billigt. Restaurangen är en av de högst rankande rumänska restaurangerna i Bukarest enligt Tripadvisor.

Det finns gott om sevärdheter i Bukarest. Arcul de Triumf är stadens egna triumfbåge och ett minnesmärke rest över första världskriget. Byggnaden slutfördes 1936 i granit, efter att först ha byggts i trä. Är du mer intresserad av konstverk skall du ta dig till Nationalmuseet som visar konst från bland annat El Greco och Rembrandt. Den vackraste parken är Parcul Carol I som är ritad av den franska arkitekten, Eduard Redont.