FLYGRESOR till Pisa

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Pisa. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Pisa är en stad full med historia och vackra sevärdheter. Det allra första man tänker på är Det lutande tornet. Men Pisa har även ett världskulturarv med Piazza dei Miracoli och sin medeltida stadskärna, en mängd arkitektoniska mästerverk och medeltida historia. Områdena runt Pisa är också en perfekt semester för den som trivs på bondgårdar och gillar vandring.

Versiliakusten bjuder på härligt strandliv och spännande vattensporter.

Det finns flera sätt att upptäcka Pisa´s vackra naturlandskap. Båtar låter dig njuta av kustens arkitektoniskt vackra landskap eller låt dig omges av grönska i San Rossore parken. I naturparken hittar man även kapplöpningsbanan – galoppsäsongen pågår från oktober till mars. Det finns gott om sevärdheter som gör semestern lyckad. Bland annat Torre Pendente som även kallas för Det lutande tornet, Pisa Battistero som är en dopkyrka och den största i hela Italien eller varför inte besöka Katedralmuseet som har konst och skulpturer i världsklass! Listan är lång och det krävs mer än en weekendresa för att hinna upptäcka en tredjedel av Pisas fantastiska kultur.

Pisa firar traditionella evenemang såsom den spännande Luminara, den historiska Regattan på Arno och tävlingen Gioco del Ponte. Men festivalen med internationell musik som heter Anima Mundi är den mest populära som lockar både turister och invånarna. Staden har ständig gatufester som bjuder upp till dans, alla är välkomna! Atmosfären är charmig och invånarna är trevliga. Varför inte ta ett en kvällsdryck med nya vänner ! Kvällsdrycken har blivit ett måste i Italien både för unga och gamla, vilket är det perfekta tillfället att knyta nya band. Den verkliga platsen för nattliv är på Versiliakusten som ligger 10 km utanför staden. De mer lugna pubarna med skön livemusik befinner sig i centrum. Men även centrum har några klubbar som invånarna går till för att dansa natten lång.

Området runt det lutande tornet har mängder med souvenirbutiker som lockar turister. Är man däremot sugen på ordentlig shopping så är gatorna Corso Italia och Borgo Stretto rätta ställen. Dessa två är de största shoppinggatorna i Pisa. Här finner du butiker med varierande utbud. Från modebutiker med eleganta och välkända kläder till second hand butiker som är fullproppat med skatter. Överallt i centrum finns det även försäljare som säljer gamla intressanta böcker och vackra målningar. För den som är intresserad av antikviteter och gamla möbler rekommenderas verkligen Fiera dell’antiquariato e artigianato artistico som är en antik och hantverksmarknad. Pisa har även den kända grönsaksmarknaden Mercato vettovaglie, somn har funnits i mer än 100 år!

Låt dig inspireras av den vackra staden Pisa. En resa hit ger dig garanterat ny kunskap kring konst och kultur men även nya vänner för livet.