FLYGRESOR till Köpenhamn

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Köpenhamn. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Köpenhamn är huvudstaden i Danmark som har mycket att erbjuda. Köpenhamn är Danmarks ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum! Staden är även känt för sina tinnar och torn och äldre byggnader. Här trivs alla oavsett tycken och smak, från kärleksparet till barnfamiljen!

Köpenhamn har attraktioner och sevärdheter som faller alla i smaken och de flesta av dem är belägna inom gångavstånd! De två mest berömda attraktionerna är den över hundra år gamla nöjesparken Tivoli och statyn av Den lilla Havfrue. Nöjesparken Tivoli ligger mittemot centralstationen.

De flesta åkattraktionerna här är avsedda för de allra minsta. Men nöjesparken lockar turister runt om i världen tack vare sin inspiration från Paris och London. Här kan man promenera runt i en hel dag i den vackra arkitekturen och blomstrande växtlighet. Här finns det även för den våghalsiga den äldsta och mest populära berg-och dalbana från år 1914!

Köpenhamn passar för vildingar men även för barnfamiljen. Staden är mycket barnvänlig och det finns massor av aktiviteter för de minsta. Caféerna har barnmenyer, bussar och tåg har palts för barnvagnar och barn går gratis alternativ betalar en billig peng på museer. Du kan med andra ord resa hit med barnen och känna dig trygg. Storstaden har även en vacker djurpark, stadsnära stränder, cykeltaxi, barnbio i Cinemateket, barnteater, cirkusmuseum och mycket mer! Det perfekta resemålet för barnfamiljen!

Om intresset finns kan du tillbringa många timmar i Köpenhamn genom att besöka flertal gallerier och stora konstmuseer. Genom att bara promenera runt i staden imponeras man av de stora gavelmålningarna som pryder flera av byggnaderna. På Statens Museum for kunst finner du både medeltida och samtida utställningar., och du hittar även tre permanenta huvudsamlingar med urval från danska kungars konstsamlingar där de äldsta härstammar från mitten av 1500-talet.

Efter en fullspäckad dag med nya upptäckter finns det möjlighet att kasta sig ut i Köpenhamns nattliv. Den danska huvudstaden bjuder på allt från traditionella diskotek till glamorösa barer och underground-klubbar. Portarna stängs inte fören solen går upp igen!