FLYGRESOR till Salzburg

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Salzburg. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Salzburg är en spännande magisk stad med sin vackra arkitektur samt enastående miljö av berg och dalar. Den sagolika staden har en skön blandning av det kitschiga och det klassiska, och förundrat går de skiljda stilarna ihop perfekt. Dill Salzburg kan du resa året runt och ta en del av den fantastiska kulturen och upplevelser. På vintern lockas skidåkare och snowboardåkare för att testa backen.

Och jul här är unik då invånarna har en fantastisk inställning till högtiden. På sommaren kan du uppleva den pittoreska naturen genom att vandra i de omgivande Alperna. Något som staden kan mer än väl skryta med är även Wolfgang Amadeus Mozart som föddes här. Invånarnas största stolthet över att hans barndomshem står fortfarande kvar omgjort till ett välbesökt museum.

Den harmoniska staden Salzburg är den fjärde största staden i Österrike. Salzburg är känd för bland annat sin barockarkitektur och självklart för att vara Mozarts födelsestad. Salzburg betyder bokstavligen ”saltslottet” och har fått sitt namn från pråmar som transporterade salt på Salzachfloden på 700-talet. Salzburg, den vackra barockstaden har något för alla. Oavsett om du är intresserad av arkitektur, kultur eller aktiviteter. För att upptäcka det bästa av staden är genom en promenad. Ta på dig bekväma skor och ta en tur runt staden till fots för att upptäcka dess skönhet. Mitt bland vackra fontäner och grönskande parker hittar du slottet Hellbrunn som var ett sommarhem åt ärkebiskopen av Salzburg. En fantastisk syn av vacker arkitektur. Det är en bra sevärdhet att ta med barnen till då det finns en spännande lekpark intill. Det är även ett underbart ställe att ha en picknick i eller bara koppla av på. En annan spännande sevärdhet är Fortet Hohensalzburg som ligger på toppen av ett berg. Här har du en fantastisk utsikt över staden och Alperna. En intressant sak med fortet är det intilliggande huset, precis nedanför fortet som var tidigare ett hem åt stadens bödel. Folk trodde förr i tiden att det betydde otur att bo i närheten av bödeln och därför ligger huset så avsides. Inne i fortet finns det ett museum som har medeltida vapen och tortyrverktyg. Ett besök hit ger dig en historisk aspekt som är gripande och spännande.

Den mysiga staden Salzburg har trevliga pubar och skön atmosfär. Här kan du i lugn och ro upptäcka historia och delta i aktiviteter som passar både unga och gamla. En riktig sagolik stad med vackra byggnader och väldoftande parker. Gränder som har trevliga caféer och restauranger, butiker som lockar alla målgrupper och mycket mer!