FLYGRESOR till Sydney

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Sydney. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Sydney lockar turister runt om i världen men speciellt svenskar. Sydney är en världsmetropol , speciellt för unga vuxna som vill uppleva stadens varma puls. Atmosfären i Sydney är avslappnad och gästvänligheten finner du bara här. Men det finns så mycket mer i den här fantastiska storstaden.

Det finns massvis med fantastiska stränder, människor från hela värden, mängder med klubbar och pubar, samt stora shoppingmöjligheter. Sydney är känt för sin skönhet och har flera världskända landmärken som det vackra operahuset och den majestätiska Harbour Bridge. Tack vare Sydneys geografiska läge är det aldrig långt till enastående natur och exotiska djur.

Sydney har en riklig matkultur präglad av traditionell brittisk mat som kom till Australien med de första bosättarna. Men genom åren har staden blivit en salig bladning av olika kulturer. De senaste åren har både orientalisk mat och medehalvsmat spridit sig i staden. Tack vare den tidiga värmen Australien har äter invånarna ofta en lätt frukost. Middagen är deras huvudmåltid och består ofta av grillat kött, pasta, köttpaj, grönsaker eller sallad. En favorit på restaurangmenyn bland australiensarna själva är T-bonesteak med grillsås. Det finns gott om restauranger som erbjuder Australiens specialiteter! Så en bit mat härifrån ger dig definitivt en försmak av det goda Australien har att erbjuda.

Sydney har ett brett urval av kulturaktiviteter, både dagtid och kvällstid. Varför inte ta med hela familjen på Zoo eller prova på en vattensport i det varma vattnet? Framåt kvällen slår stadens teatrar och klubbar upp portarna. Här finns det nöjen för alla tycken och smaker. För nattugglorna är Club 77 en av de vildaste i Sydney. Hit kommer stadens studenter för att skaka loss till allt från hip hop och funk till afro och techno. Vill man däremot ha ett lugnare alternativ är Q bar på 44 Oxford street. Här finner du en avslappnad atmosfär och sköna soffor som du kan sjunka ner i med en drink i handen. Musiken är varierande, från gammal soul till hip hop.

Vill man däremot upptäcka Australiens vackra natur är den olympiska parken i nationalparken vid Blue Mountains perfekt. En resa hit blir en härlig, naturnära upplvelse med de vackra bergstopparna, de böjande dalarna och de grönskande trädgårdarna i regnbågens alla färger!