FLYGRESOR till Hamburg

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Hamburg. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Hamburg är Tysklands näst största stad och beläget i norra delen av landet. Med sina 1,8 miljoner invånare är man en av Tysklands viktigaste städer och ekonomiskt sett har man Europas högsta BNP per capita. Hamburg är en levande stad med ett stort utbud av sevärdheter och kulturhistoria. Nattlivet går heller inte att för hackor och det beryktade nöjeskvarter Reeperbahn är känt i hela världen.

Det finns mycket att göra i staden och sevärdheterna är många och spektakulära. Hagenbecks djurpark är en Europas äldsta och har flera utrotningshotade djur att beskåda. Djurparken grundades redan 1874 av Carl Hagenbeck och är känt för att inte ha sina djur i burar. Vill du lära dig mer om Hamburgs historia, så är ett besök på Hamburgs Museum ett givet val. Museet är öppet alla dagar förutom på måndagar. Planten un Blomen är Hamburgs vackraste park och det botaniska trädgården har bland annat en av Europas största japanska landskapsparker med tehus.

Hamburg är en bra shoppingstad och vill du handla i exklusiva shoppingcenter skall du bege dig till Spitalerstrasse och Mönckenbergstrasse. De allra elegantaste shoppinggatorna är Fuhlentwiete, Jungfernstieg och Neuer Wall. Här kan du shoppa de allra senaste modekläderna från de viktigaste modeskaparna. Fischmarkt är en marknad som har varit igång sedan 1703 och är öppet varje söndag mellan fem på morgonen till sju på kvällen.

Hamburg har ett pulserande uteliv och Reeperbahn är inte bara strippklubbar och bordeller. Här finns ett stort urval av barer, diskotek och nattklubbar för den festglada besökaren. Restaurangerna håller hög nivå i Hamburg och på många ställen serveras färska fisk- och skaldjursrätter. Många av restaurangerna har internationella menyer, men det finns även ställen där du kan äta genuint tysk mat.