FLYGRESOR till Bangkok

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Bangkok. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Thailands huvudstad Bangkok är ett av världens mest populära turistmål och är med sina drygt 7 miljoner invånare en gigantisk metropol fylld med pulserande liv och rörelse. Staden liknar inte någon annan storstad och är lite av konstrasternas stad. Hypermoderna byggnader som lika gärna kunde ligga på Manhattan blandas med gamla buddhistiska tempel. På grund av stadens storlek blir man som förstagångsbesökare lite bortkommen, så det är bra att bestämma innan vilka platser man planerar att besöka.

Matkulturen i Thailand är bland det bästa Asien kan erbjuda. Det finns gatukök runt varje kvarter och på marknadsstånden kan du äta färska fisk- och skaldjursrätter direkt på gatan. Maträtter med kyckling, griskött och nötkött kryddas med gul, röd och grön curry. Det smakar ofta bra och plånboken mår också gott på grund av det låga priset. Gillar du stark mat har du kommit rätt, smaklökarna får en semesterresa likaväl som du!

Bangkok har ett underbart tropiskt klimat där sällan temperaturen går under 20 grader. Stadens geografiska läge gör att klimatet är stabilt varmt med en medeltemperatur på 28 grader. Under sommarhalvåret är nederbörden stor, så resor under vinterhalvåret rekommenderas om du vill kunna njuta av solen. I närheten av Bangkok ligger många vackra stränder som är perfekt att vila ut på efter en lång shoppingdag. Du når dem enklast med buss eller taxi.

Om du är ute efter spektakulära sevärdheter har du inte kommit fel. Bangkok kan erbjuda över 400 tempel, varav Wat Pho är det äldsta och största. Här finner du den vilande buddha-statyen gjord i guld. Den mäter 46 meter och har fotsulor med inläggningar av pärlemor. Ett intressant utflyktsmål är det kungliga palatset där du kan få se smaragd-buddhan som är en viktig symbol för Thailand. Glöm dock inte att ta på dig långbyxorna, det är ett krav om du skall besöka det kungliga palatset.