FLYGRESOR till Bryssel

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Bryssel. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Bryssel är Belgiens största stad och även dess huvudstad. Både NATO och EU har sitt huvudsäte här och på grund av detta är Bryssel en av de mest internationaliserade huvudstäderna i Europa. En fjärdedel av befolkningen är utländska medborgare och detta sätter sin prägel på staden. Bryssel har en lång och anrik historia, staden grundades redan år 979.

Bryssel har både jämnats med marken och varit ockuperat genom historien, men under andra världskriget var man en av de städer som klarade sig bäst. Staden är idag en av Europas vackraste och har mycket att erbjuda för besökare.

I Bryssel talas huvudsakligen franska som är det dominerande språket. Endast 10-15 % talar nederländska, flamländska. I ett litet, begränsat område pratas det tyska. Vill du göra dig förstådd på engelska är detta inget problem, befolkningen är mycket språkkunniga. Bryssel har en mångfald av olika kulturer få andra huvudstäder kan matcha. Stadens olika regioner har sin egen charmiga karaktär och det piggar upp då staden aldrig blir tråkig eller förutsägbar.

Staden är känd för sina många mysiga caféer, högklassiga restauranger och goda öl. Om du slår dig ner på någon av stadens alla olika caféer eller restauranger är chansen stor att moules frites står på menyn. Moules frites är kokta musslor med pommes frites, vilket kanske låter lite avskräckande. Rätten är dock god och just pommes frites är något som belgarna är väldigt stolta över. Man hävdar bestämt att pommes frites härstammar från just Belgien och att det tillkom i Vallonien 1680. Om detta är den definitiva sanningen låter vi vara osagt, men man kan konstatera att pommes frites är väldigt vanliga i Bryssel och du får dem ofta tillsammans med majonnäs.

När det gäller sevärdheter kanske inte Bryssel har det mest imponerande utbudet av världens alla huvudstäder. Manneken Pis är dock en klassiker. Statyn med den kissande pojken är världsberömd och många fotografier tas dagligen på denna stadssymbol. Om du istället är bilintresserad rekommenderas ett besök på Autoworld, som är ett bilmuseum med över 450 olika fordon. Det finns framförallt många veteranbilar, så gillar du gamla bilar blir du inte besviken.