FLYGRESOR till Budapest

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Budapest. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

En av Östeuropas mest spännande huvudstäder är ungerska Budapest. Staden är en av Europas största och har nästan 2 miljoner invånare. Namnet Budapest kommer från de två olika statshalvorna; Buda och Pest. Till väster om floden Donau ligger Buda och till öster ligger Pest.

Man tar sig lätt till Budapest från Sverige. Flygtiden är ofta inte mer än 2 timmar och i staden finns ett stort urval av sevärdheter, restauranger, caféer och nattklubbar. Det mesta är billigt och du kommer garanterat få valuta för dina pengar.

Budapest kan man åka till året om, men hösten rekommenderas för oss kalla nordbor. Då är klimatet som allra bäst, lagom varmt som en svensk sommardag. Åker du på sommaren får du räkna med 30-35 grader eller ännu varmare, vilket kan vara påfrestande för de flesta människor. Det finns dock en fördel att åka på sommaren, det är då de flesta festivaler anordnas. Lägg till många bra konserter och uppträdanden och du har några fler argument för att åka till Budapest på sommaren. Men värmekänsliga gör sig icke besvär!

Sevärdheterna i Budapest är många och fascinerande. Mattiaskyrkan är nästan 1000 år gammal och byggd enligt gotisk och bysantinsk stil. Kyrkan är ett vackert monument över en svunnen tid och är en av Budapest viktigaste symboler. Nationalmuseet innehåller över en miljon konstverk från Ungerns dramatiska historia och öppnade dörrarna redan 1802. Något som måste nämnas är också Budapest vackra parker, där Margareta ön och Stadsparken hör till de två populäraste.

Spatraditionen är stor i Budapest och det finns ett gigantiskt utbud för den som tycker om spa. Kanske det vackraste spat är Gellértbadet som byggdes år 1918 i jugendstil. 7 st varma källor står för tillförseln av vattnet till Gellérts termalbad. Annars rekommenderas Széchenyi-badet som är det största termal-badhuset i Europa. Här kan du bada utomhus på vintern, vilket är en härlig upplevelse!