FLYGRESOR till Munchen

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Munchen. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

München är Tysklands tredje största stad som är en europeisk metropol som lockar turister varje år. Den speciella oktoberfesten som hålls varje år lockar både invånare och besökare. Festen varar i två veckor och slutar den första söndagen i oktober. Denna fantastiska festival är livlig och perfekta tillfället att lära känna nya människor.

Framförallt lockas människor som älskar öl. Staden har spännande högtider, en fantastisk miljö men även många sevärdheter.

En sevärdhet som man bör hinna besöka är det jättelika tekniska museet Deutsches Museum eller varför inte Bayerisces Nationalmuseum som är ett av Europas främsta kulturhistoriska museer och staden är också hemvist för Europas största cirkus som heter Circus Krone. München har massor med spännande sevärdheter och listan för dessa är lång. Strax nordväst om München ligger resterna av Tysklands första koncentrationsläger, Dachau. Besväret för att ta sig hit är utan tvekan värt det. Besöket här är gripande och intressant. Lägret byggdes år 1933 och idag är en minnesplats och museum.

München är en rik och välmående stad, säte för flera av den tyska industrins nyckelspelare, bland annat biltillverkaren BMW och elektronikjätten Siemens. Stadens stabila ekonomi avspeglar sig på staden som känns väldigt prydlig och välordnad. Det charmiga med München är dess prydliga känsla som möter ett hett nöjes och kulturliv. Här kokar staden av fotbollsfeber varje gång Bayern München spelar. Det finns fler ölhallar och ölträdgårdar än någon kan räkna. Men känner man för lugn och ro så finns en av Europas största stadsparker, Englisher Garten som är en annan av stadens mest berömda sevärdhet. Denna park där isfloden Eisbach rinner ut i parken är en fantastisk plats som man kan under sommartid surfare som tar sig fram och tillbaka på den 20 meter breda forsen. I parken finns också flera Biergärten där besökare kan sitta och avnjuta bayerskt öl och Weissbier.

München är en stad full med konst, vackra landskap, vacker arkitektur, nöjesanläggningar och god mat. München välkomnar dig och var beredd på att vilja resa tillbaka. För när man väl fått en försmak av München vill man bara ha mer.