FLYGRESOR till Kairo

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Kairo. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Kairo är en världsmetropol med några av historiens mest imponerande och mytomspunna sevärdheter. Den kallas för Afrikas kulturstad och detta resemål ger dig en historisk resa genom tid och rum. Kairo är världens och mest folkrika stad, med 23 miljoner invånare kommer du garanterat uppleva de folkrika gatorna. Men det är också Kairos tempo och atmosfär som ger staden dess charm och identitet.

Uppe på Kairos minareter får du en överblick över den sandstensbruna stadsbilden. Strax utanför Kairo ligger de majestätiska pyramiderna i Giza och den enorma Sfinxen. På restaurangbåten som flyter på Nieln bjuds det på förstklassig egyptisk matlagning. Den här båtturen är en välsmakande och minnesvärd upplevelse.

En resa hit är en riktig kulturskatt. Pyramiderna i Giza är en av världens kändaste attraktioner. Pyramiderna var faktiskt den största byggnaden i världen i över 3 800 år. Det finns gott om historiska sevärdheter i Kairo. En av världens äldsta moskéer ligger belägen här. Den byggdes cirka år 970 och har sedan med tiden utvecklats till ett av världens äldsta universitet. Vill man däremot besöka ett magnifikt slott är Saladin Citadel perfekt, även Kairos mest populära turistmål. Det byggdes färdigt år 1183 och muren kring slottet stod klart år 1238.

I Kairo är atmosfären avslappnad och välkomnande. Ett populärt sätt att koppla av och umgås är att röka en sheesha (vattenpipa) tillsammans med vänner och bekanta. Eller varför inte ta en kopp kaffe eller myntaté tillsammans med sheeshan och låt tiden rinna förbi. Ett utmärkt tillfälle att uppleva paradiset på havet är att hyra träsegelbåt! Här kan du segla i Röda havet och östa Medelhavet med dina nära och kära.

Shoppingmöjligheter är stora och du finner garanterat något fynd på Citystars. Kairos största shoppingcentrum med en stor mängd av butiker, restauranger och caféer. Under detta tak finns det även bio och nöjesfält. Så du behöver inte gå långt för att uppleva mycket! Aktiviteter i Kairo finns det gott om. Varför inte efter en shoppingtur prova på mer actionfyllda aktiviteten hästridning i öknen! Möjligheten finns att se pyramiderna medan du sitter på hästryggen. Det finns också möjlighet att rida i soluppgången, solnedgången eller under natten för att uppleva den perfekta känslan vad man är ute efter. Kairo passar alla oavsett ålder! Barnfamiljer har gott om nöjen att välja mellan. Nöjesparker finns för alla tycken och smak! Nöjesparker som Giza Zoo som är Afrikas äldsta djurpark och har en imponerande samling djur. Strax utanför staden hittar du nöjesparkerna Dream-park och Magic Land som är de bästa nöjesparkerna i Kairo.