FLYGRESOR till Singapore

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Singapore. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Singapore är känt som en färgsprakande metropol. Singapore växer ständigt och lockar människor från hela världen. Den moderna och välordnade asiatiska storstaden har lyckats bevara sin kultur och historiska sevärdheter trots den ständige utökningen av byggnader. Här finns tempel, moskéer, museer och vacker natur.

En stad som aldrig sover och är alltid öppen. Från pittoreska smårestauranger i Chinatown till lyxrestauranger. Från städade pianobarer till diskotek. En stad som är full av möjligheter och nya möten. Thian Hock Keng-templet är en av de viktigaste tempel i hela Singapore. En historisk plats som är tillägnad åt den taoistiska gudinnan av havet och beskyddare av alla sjömän, Mazu. Templets entré är storslagen! Sidogångens grindar har ljust färgade plattor med påfåglar, rosor och buddhistiska svastikan som motiv. Symbolen står för lycka, evighet och odödlighet. Templet är utan tvivel en av världens vackraste byggnader som någonsin skapats. Befinner man sig i Singapore är Hock Keng-templet en plats som man bör besöka.

Landet har havsgräns till Indonesien och gränsar till Malaysia. Singapore var en gång i tiden en malajisk fiskeby, men ännu idag är landets största naturtillgång fisk. Namnet Singapore kommer från de malajiska orden singa (lejon) och pura (stad). Det är därför Singapore även kallas för lejonstaden. Singapore består av 63 öar! De största är Jurong Island, Pulau Tekong, Pulau Ubin och Sentosa. Vill man få en god översikt över landet är Bukit Timah (tennfyndig kulle) högsta läge, med en höjd på 166 meter över havet. Singapore byggs ut i vattnet med hjälp av land som tas från dess egna kullar, havsbotten och grannländer. Trots den stora urbaniseringen så består Singapore ungefär av 23% av skog och naturreservat. Landet har ett tropiskt klimat och saknar distinkta årstider. Stor luftfuktighet och värme, samt riklig nederbörd. Temperaturen kan stiga upp ända till 34 och luftfuktigheten är normalt sett 90% på morgonen och cirka 60% på eftermiddagen. Singapore är det näst mest tätbefolkade självständiga landet i världen! Majoriteten är kineser, sedan Malajer och sist indiska singaporianer. Kulturen är blandad men mer än 40% av invånarna är anhängare av buddhismen.