FLYGRESOR till Köln

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Köln. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Kölnbor sägs alltid ha hemlängtan när dem är ute och reser. De som besöker Köln förstår snart varför. Köln är Tysklands äldsta storstad som blandar överdådiga romerska kyrkor med supermodern arkitektur och fyllda shoppinggator med världsberömda museer. Besökare möts av en modern mediestad med historiska anor.

Tack vare Kölns många år av historia finns det magnifik arkitektur runt varje hörn. Här finns Domkyrkans mäktiga siluett – ett gotiskt mästerverk och den mest besöka byggnaden i landet. Byggnationen, som påbörjades år 1248, var ett av de mest omfattande projekten under medeltiden och är än idag en av de största katedralerna i Europa. Köln har mängder av sevärdheter och nöjen. Då har vi inte ens nämnt karnevalen!

Idag är Köln en metropol både till storlek och utbud. Här finns det stora shoppingmöjligheter. Att handla i Köln är bekvämt och lätt då det mesta finns inom gångavstånd. Ett tips är att börja från Hauptbahnof, gå förbi domkyrkan och fortsätt Hohe Strasse söderut till Cäcilienstrasse. Detta tips ger dig en bra överblick av det mesta staden har att erbjuda. Den långa gågatan har butiker med teknik, kläder, kosmetika, musik, böcker och mycket mer. Från Second Hand till världsberömda märken, här finns det något för alla!

Staden började sin historia som romersk koloni – därav namnet Colonia som senare blev nutida Köln. Här finns ett konstcentrum med mängder av gallerier och otaliga stora internationella mässor. Här trivs garanterat alla människor som älskar konst.. Förutom domkyrkan och tolv romanska kyrkor domineras stadssiluetten av fem stora radio-och tv-hus. Många tryckerier och tidningsföretag har sina centraler i denna, en av Europas viktigaste och största mediestäder.

Människor som besöker Köln finner de flesta sevärdheter, restauranger och nattklubbar i city, i Gamla stan, utefter ringvägen kring staden och Severinsviertel i söder. För kärleksparet är läget intill Rhen som bjuder på romantiska resor på floden perfekt. Bland de moderna byggnaderna är nygotiska huset på Glockenstrasse populärast bland turisterna. Det var nämligen här den berömda produkten Eau de Cologne började tillverkas. Köln är en fantastisk storstad som har i princip allt. Vacker stad som har grönskande parker, rik cafékultur, konst i olika former och livligt nattliv!