FLYGRESOR till New york

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till New york. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Även kallad för The Big Apple är USAs folkrikaste stad med över 8 miljoner invånare. Staden är belägen i delstaden i New Yorks sydligaste hörn vid mynning av Hudsonfloden och består sedan 1898 av de fem stadsdelarna Manhattan, Brooklyn, Queens, The bronx och staten Island. New York har sevärdheter runt varje hörn och alltid öppen. Den pulserande staden har något för alla och fullspäckad med resemål.

Från exklusiva restauranger, nöjesparker, Fashion Week och mycket mer. När man besöker staden blir det lite som en deja-vu-känsla. Via tv-serier och filmduken har vi sett pulsen och sett många av New Yorks kända sevärdheter. Men att verkligen promenera omkring mitt i detta är utan tvekan det ultimata. Här finns det shopping för de shoppingglada, museum för den kulturintresserade, magnifika byggnader för den arkitekt-intresserade och till och med ett zoo mitt i Central Park för de allra minsta. New York passar alla, oavsett om man gillar shopping eller musik, är gammal eller ung. Mat och dryck finns från världens alla hörn och nattlivet är hektiskt med allt från moderna diskotek till gamla välkända klubbar och jazzbarer. Varför inte besöka världens mest kända teatergata Brodway för att se en musikal. Eller slappna av i Central Park den gröna oasen där utomhus konserter hålls om sommaren!

En sevärdhet som lockar turister runt om i världen är Niagarafallen. Inget vattenfall i världen har större mängd än Niagara! Varje sekund störtar miljontals liter vatten ner i djupet som skapar en fantastisk ljudkuliss. Det ska nämnas att utsikten, enligt de flesta besökare, är som mest storslagen på den kanadensiska sidan. Även nöjesparken Six flags är en mycket attraktiv nöjespark. Denna park är USAs största och har två prisbelönta berg-och dalbanor. Här finns det något som passar både barn och vuxna. Under sommaren arrangeras även konserter och andra uppträdanden. Intill denna legendariska nöjespark ligger grannparkerna Wild safari och Hurricane harbor. Med över 1200 djur på en yta av 1,4 km2 är Six flags Wild safari det största bilsafarit utanför Afrika. Här kan man möta exempelvis lejon, elefanter, kängurus och många av världens utrotningshotade djur. Six flags Hurricane Harbor är en jättelik vattenpark. Här finns en av världens största äventyrsfloder och massor med spännande vattenrutschbanor!

New York, världens stad. Hit har människor kommit från alla världsdelar för att förverkliga sina drömmar. Och anledningarna till att besöka The Big Apple är oändliga!