FLYGRESOR till Teneriffa

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Teneriffa. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Teneriffa är ett paradis med den grönaste och vackraste Kanarieöarna. Gjord för spännande upplevelser och lata dagar. Här finns det härliga sandstränder i söder och äkta kanarisk stadsatmosfär i norr. Oavsett om du befinner dig i norr eller söder är atmosfären harmonisk.

Mitt på ön bjuder vulkanen Teide på de mest fantastiska vyer som du sent kommer att glömma.

Ön har en fantastisk blandning av kultur som gör Tenrriffa till en spännande semester. Ta en tur runt ön och bekanta dig med öbornas dagliga liv i städer men även byar! Huvudstaden Santa Cruz de Tenerife på östkusten är värt ett besök. Det är också städerna längst den bergiga norra kusten och speciellt den vackra hamnstaden Puerto de la Cruz med sina välbevarade balkonghus från 1500-talet. I dessa hus finns det museer och gallerier, full med konsthantverk för den konstintresserade. Den gamla huvudstaden Garachio vid havet lockar många turister och invånare. Lugnet och skönheten i byarna kan bara upplevas, inte beskrivas.

Ett besök på denna vackra ö får dig att bli förälskad i dess vackra natur som växlar mellan vänlig, lummig grönska och dramatiska bergsområden. Den härliga värmen får grönsaker och tropiska frukter att blomstra för fullt. Väldoftande blommor och buskar bäddar in husen och de små byarna. Här kan du njuta av färska frukter, direkt plockade från bananträdet. Om du har tur kan du få se jakarandansträdets vackra syrenfärgade blommor på bar kvist. Det är ingen tvekan att naturen och människan på denna ö lever i paradiset.

Teneriffa har Spaniens högsta berg, vulkanen Teide. Området är nationalpark och här ligger, lätt tillgängligt för var och en, ett fantastisk natursceneri. Blicka ut över världens största krater, med nio vulkaner, täckt av stelnad lava, sand och vulkaniskt glas! Detta är en syn som man inte ser varje dag och bör tas i akt när man väl besöker den fantastiska ön Teneriffa.

Förbered dig på smaksensationer på kanariskt vis! Här kan man hitta alla olika typer av mat. Gastronomin består av spanska rätter med influenser från Afrika och Latinamerika. Naturligtvis finns det också traditionella kanariska rätter och ofta finns det med på menyerna på restauranger över hela Teneriffa. En smakresa runt världens hörn!