FLYGRESOR till Istanbul

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Istanbul. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Här kan du välja att resa och upptäcka de historiska delarna eller boutiquer i stadens nyare delar. Istanbuls bästa fördel är dess tillgänglighet. Avstånden är korta, priserna är låga och man blir alltid bemött med leenden, vänlighet och nyfikenhet. Här känner alla sig som hemma, oavsett om man lyssnar till turkisk gladpop på något café eller bländas av de praktfulla kakelväggarna i Blå Moskén.

Här finns världsberömda sevärdheter runt varje hörn, bland annat Blå Moskén, Hagia Sophia och Topkapi-palatset. Istanbuls gator fulls med kryddkrämare, barberare och skoputsare, vilket gör att man hellre promenerar än tar spårvagnen.

Många nöjen på liten yta! Ett vanligt nöje som turist är att besöka ett turkiskt bad. Om du har energi kvar efter att du slappnat av och fått hud lika len som silke från badet väntar Istanbuls rika nöjesliv. Staden har ett intensivt och pulserande nattliv med klubbar som inte stänger portarna fören sju på morgonen! Så du hinner i lugn och ro äta en fin middag på någon restaurang innan du ger dig ut i natten. En av Europas mest trendigaste stadsdel är Beyoglu. Här trängs barer, restauranger och egensinniga boutiquer ned moderna hotell och ett kosmopolitiskt folkliv. Är man nyfiken på historiska sevärdheter bör man bege sig till Sultanhamet, tvärs över Gyllene hornet. Där ligger Blå Moskén, Topkapi-palatset och Grand Bazaar med dess tusentals butiker. Istanbul har något för alla oavsett tycke och smak! Det är enkelt att få en bit av det mesta tack vare kollektivtrafiken som binder de två stadsdelarna med varandra.

Om man går från Blå Moskén ner mot Galata-bron kan man finner du den absolut största basaren i Istanbul. Den rymmer över fyratusen butiker som säljer allt från nästan äkta saffran till skinnmöbler och nytillverkade antikviteter! Här kan du hitta skatter från havets botten. Färgstarka och väldoftande kryddor fyller atmosfären. Alla är välkomna och delta, ta en kopp turkisk kaffe på något av caféerna och kanske pruta på någon tilltänkt souvenir. Tänk dock på hur du prutar, prutandet ska vara ett ömsesidigt nöje. Trendigare sortiment finner man i butikerna längst shoppinggatan Istikal Cadessi.

Istanbul är en turkisk vacker stadsmiljö med färgsprakande kultur. Vackra byggnadsverk och smyckade spiraltoppar ger en fin kontrast mot den molnfria himlen. Välkommen på din livsresa, fylld med nya kulturer och möten!