FLYGRESOR till Faro

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Faro. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Algarvekustens centralort Faro är ett fantastiskt resmål för dig som uppskattar milslånga stränder, god mat och intressanta sevärdheter. Portugisiska Faro är invånarmässigt en ganska liten stad, men hundratusentals soltörstiga turister besöker staden varje år. Staden har en lång historia och är nästan 750 år gammal. Mysiga kullerstensgator omges av grönskande natur och Faro är en fotgängarvänlig stad för den som gillar att flanera runt.

Stränderna på Algarvekusten tillhör Europas bästa och några av de allra vackraste ligger i närheten av Faro. 8 kilometer öster om staden ligger tre sandöar med otroliga sanddyner. Culatra, Farol och Armona tar du dig till via färja från fiskestaden Olhão. Dessa sandöar är ett lugnare alternativ till de mer hektiska stränderna på fastlandet. Några mil västerut ligger kanske den vackraste stranden av dem alla, Praia de São Rafael. Stranden är skyddad och omgiven av mäktiga klippformationer.

I närheten av Faro finns gott om intressanta sevärdheter. Museu Municipal är ett arkeologiskt museum som har en samling av förhistoriska objekt. De flesta föremål är romerska, men det finns även inslag av den moriska kulturen. Katedralen i Faro är en romersk-katolsk byggnad som byggdes i slutet av 1300-talet och är en nationalsymbol för Portugal. Av idrottsintresse finns Estádio Algarve som är arena som byggdes för EM i fotboll 2004. I dag används den för en rad olika sportaktiviteter, men också för olika musikevents.

Restaurangerna i Faro håller hög klass och gillar du fisk och skaldjur har du kommit helt rätt. O Gimbras är en av de allra bästa restaurangerna och serverar lokal mat med färska råvaror. Restaurangen rankas som nummer 1 på Tripadvisors ranking om du vill äta portugisisk mat i Faro. Ett annat guldkorn som ligger undangömt på en liten sidogata i staden är Tasca do Ricky. Restaurangen kombinerar spännande smaker med låga priser. En stor repertoar av skaldjur och fisk går att beställa, exempelvis bläckfisk, sardiner och piggvar.