FLYGRESOR till Peking

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Peking. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Peking, Beijing, är huvudstaden i Folkrepubliken i Kina och har cirka 17 miljoner invånare! Peking är Kinas centrum för kultur och politik. Stan är full med kulturarv och historiska sevärdheter. Mest välkänt är Himmelska fridens port och det kejserliga palatset och templen i Förbjudna staden. Alla dessa finns på världsarvslistan! Pekings kultur är färgstark men även utanför finns det praktfulla kulturarv, som kinesiska muren och Minggravarna.

Peking har lyckats främja kulturen trots urbaniseringen. Skyskrapor möter tempel, diskotek möter gubbar som dricker te ute på landet. Vill man söka spänning ute på dansgolvet eller upptäcka Pekings historia och natur så finns det något för alla! Peking är full med sevärdheter, möjligheter och spänning. En stad i ständig förvandling! De flesta som väljer att resa till Peking väntar till månaderna September och Oktober. Somrarnas temperatur kan stiga till över 30 grader med låg fuktighet. Men på vintern ligger temperaturen runt nollstrecket och snöar sällan.

Den största religionen i Peking är Buddhismen, men taoism och konfucianism brukar sägas smälta ihop med buddhismen. Flera tempel har bygds i Peking för att hedra dessa religioner. Exempel Himmelens tempel som byggdes år 1420. Det taoistiska tempel omfattar tre huvudgrupper av byggnader, alla byggda enligt strikta filosofiska riktlinjer. Dessa riktlinjer är Jordligt berg, Himmelska herrens hus och Årliga bönens hus. Himmelstemplet är det största och vackraste av de fyra stora templen i Beijing. De andra prominenta templen är Soltemplet i öster, Jordtemplet i Norr och Måntemplet i väst. Peking har historiska händelser runt varje hörn och vackra byggnader!

Ett besök i stan kommer visa dig nya sätt att äta på. I Kina får man sällan egen tallrik med mat utan alla äter från samma tallrikar mitt på bordet. Kan du inte äta med pinnar så är ett tips att öva innan man besöker Kina. Kineserna anser att det är bra träning för hjärnan att använda pinnar! Kina är känd för sin mat och det är inget undantag i Peking. Längst gatorna kan du hitta matstånd som fascinerar dig men även får dig att rysa. Perfekt att testa sina gränser och våga testa något nytt! Bli inte förvånad om du hittar ormar, skorpioner, gräshoppor och diverse larver som maträtter. Peking, staden som aldrig sover och är alltid öppen. Perfekta resemålet för dig som vill testa nya saker och ta med dig nya livserfarenheter hem!