FLYGRESOR till Neapel

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Neapel. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Neapel är en stad med charmiga gator och fantastiska vyer. Den som trodde att Neapel var en fattig stad kommer att få sig här en tankeställare. Här finns det mängder av bodeboutiquer, paradis för skoälskare och exklusiva parfymbutiker. Men väljer ni att bege er till quart ieri spagnoli, kvarteren kommer ni möta en ny värld.

Kontrasterna är skarpa då vissa områden har trånga gränder, hål i väggen och mellan husen hänger kläder medan tanterna firar ner sina korgar på ett rep för att fiska upp dagens skörd från handlaren eller marknaden. Det charmiga med Neapel är kontrasten mellan kvarterens utseende, men den vänliga atmosfären finns i varje kvarter.

Som de flesta metropoler är staden morgonpigg. Alldeles intill hotell ligger det alltid en trevlig bar där man stärker sig med morgonens första espresso. Här hittar du Italiens godaste kaffe! Invånarna säger att det beror på det rena vattnet. Eller så är det den kärleksfulla stämningen som skapar det perfekta kaffet. Varför inte fylla magen med en bit pizza efteråt? Eftersom Napolitanarna anser sig ha uppfunnit pizza så måste man naturligtvis testa denna rätt på plats. Inte minst då pizza Margherita som med ingredienserna tomater, mozzarella och basilika symboliserar Italiens färger. Ett tips är att prova pizzan på Via Pignasecca 17 som ligger på Da Attilo som är ett traditionelltt vattenhål utan krusiduller men med utmärkt pizza!

Det finns gott om vackra sevärdheter, både konstgallerior och historisk arkitektur. Ta på dig dina mest bekvämaste skor och börja promenera! I dessa dramatiska landskap av berg, hav, skarpa sluttningar och klippor förtrollas man bort till en annan värld. En del ser dock bara kaos, sot, dåligt underhållna hus och gator när man promenerar längst gatorna. Det sägs att man antingen älskar eller hatar Neapel men förstår man stadens glimt av djupa, sanna, nakna mänsklighet är ni fast. Denna fantastiska stad måste skrapas lite extra på men när man väl skrapat ordenligt möts man av en vacker vardagspoesi.