FLYGRESOR till Krakow

Använd sökrutan ovanför för att hitta billiga flygresor till Krakow. Vi söker bland hundratals flygbolag och ca 70 olika researrangörer, allt för att du ska hitta det bästa, snabbaste och billigaste flyget!

Information om staden

Krakow är en stad som är full med överraskningar! Glöm myten om det tråkiga, grå Polen och upptäck en av Europas hetaste storstadsdestinationer. Här kommer man långt med en tunn plånbok och det finns massor att se och göra.

Tiden då Krakow låg gömt och glömt bakom järnriåd är över. Idag är staden en avslöjad hemlig destionation som är en av Europas vackraste städer.

Staden är färgstark och klassad av Forganet Unesco som ett av klotets tolv viktigaste historiska världsarv. Att vandra genom staden är som en saga som är full med vackra byggnader. Krakows magnifika torg Rynek Glowny är som ett fenomenalt lyckopiller. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok. Här sträcker spiralformiga gotiska torn mot himlen, slott och libla torg. De smala bakgatorna, gömda gårdarna och nätverket av underjodiska tunnlar och valv gör staden till en spännande upptäcksfärd. Romantiken ligger i luften och atmosfären är lugn. Upplev kärleken till musik, poesi och teater i Polens kulturhuvudstad, Krakow. Efter flera år av ockupation kamp har staden äntligen fått den uppmärksamhet som den förtjänar. Krakow har trätt fram som en stolt stad med en stark identitetskänsla och har ändå behållit sin konstnärliga och nöjesälskande själ.

Den vackra staden har ett stort utbud av konst och historiska sevärdheter. Utanför porten börjar det judiska Kazimierz som funnits i 500 år. En tät och åldrig stadsdel som under mellankrigstiden var hem åt 60 000 judar. Miljöer från filmen Schindlers list gör att man känner igen sig när man promenerar på dessa gator. Trots det tragiska förflutna är tiden en helt annan. Folk äter, skrattar och dricker öl på innegårdarnas pubar. Detta området är paradiset för bohemer. Det är här invånarnas unga människor kommer för att uppleva nattlivets nöjen.

Krakow får äntligen skina i sin stolhet över den vackra staden. Och det är inte fören nu Krakow får äntligen ägna sig åt det stan egentligen byggts för. Soldaritet, konst och kultur.